Mir jezen na komisarje, saj jo je Espargaro odnesel brez kazni

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2020 .

Joan Mir je bil po dirki jezen nad odločitvijo komisarjev dirke, ker le ti niso kaznovali Pola Espargaroja. Po njegovem mnenju bi mu moral Pol zaradi prekoračitev omejitev steze v zadnjem zavoju dirke prepustiti tretje mesto.

Pol Espargaro se je po ponovnem štartu dirke z Jackom Millerjem boril za zmago na dirki. V zadnjem zavoju pa je bil po Avstralčevem napadu prisiljen zapeljati s steze, kar je Miguelu Oliveiri omogočili pot do prve zmage, Espargaro pa je ciljno črto prečkal kot tretji.

Tik za najboljšo trojico je zaključil Joan Mir, ki je sicer prepričljivo vodil dirko do njene prekinitve. Dirkač moštva Suzuki, je bil na koncu presečen nad odločitvijo komisarjev, ki Espargaroju niso odvzeli tretjega mesta. V pravilih je namreč zapisano, da naj bi vsaka prekoračitev omejitev steze v zadnjem krogu pomenila kazen neposredne izgube priborjene uvrstitve. Tako se je po sicer več opozorilih zgodilo Jorgeju Martinu v razredu Moto 2, ki so mu komisarji po dirki odvzeli zmago.

“Trenutno sem zelo jezen nad odločitvijo, saj ni pošteno. Martin je v razredu Moto 2 izgubil zmago, ker je zapeljal na zeleno izletno cono, čeprav s tem ni nič pridobil.”

“Strinjam se, da se ne kaznuje dirkača, ki ga drugi dirkač izrine s steze. Toda v tem primeru to ni bilo čisto tako. Pol je bil v zadnjih dveh zavojih na notranji strani, nato pa je zapeljal nekoliko bolj na široko, kar je po notranji strani izkoristil Jack, Pol pa se je odločil, da bo nadaljeval po zunanji strani. Na zeleni coni je ponovno na polno odprl plin. Kaj bi se zgodilo, če bi bilo tam namesto zelene cone pesek ? – padel bi. Zelena cona je tam zaradi varnosti.”

“Če se takšno dejanje ne kaznuje potem to enostavno nima smisla.”

Mir je ob tem dodal, da ne čuti nobene zamere do Pola ter celo pohvalil njegovo predstavo na dirki. Zamero pa goji do direkcije dirke.

Pol je na drugi strani prepričan, da je bil dovolj kaznovan že z dejstvom, da je v zadnjem zavoju izgubil dve mesti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish