Miller zadovoljen z novim Ducatijevim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2020 .

Jack Miller je bil zadovoljen po koncu prve testnega dne v Sepangu na katerem je dosegel tudi najvišjo končno hitrost. Pri tem je poudaril, da se zaradi dodatne moči motocikla ni poslabšala njegova vodljivost. Pri Ducatiju so že med zimo večkrat poudarili, da si želijo izboljšati svojo končno hitrost ter tako ponovno prevzeti primat najhitrejšega motocikla, potem ko je bila v lanski sezoni Honda na tem področju nekoliko boljša. Nekaj zadoščenja so tako dobili že na prvem testnem dnevu. Jack Miller je namreč dosegel hitrost 331,2 km/h, kar je bilo točno kilometer na uro več od drugega Marc Marqueza. Miller je ob tem prvi dan zaključil na skupnem petem mestu, kot najboljši Ducatijev dirkač.

“Kljub nekaterim današnjim začetnim težavam z elektroniko je za nami dober dan. Novi motor motocikla je zelo dober. Že povsem od začetka sem počutil odlično na motociklu. Nekaj stvari smo morali sicer prilagoditi tokom dneva, toda sam sem zelo zadovoljen.”

“Vem kje imam še rezerve, moja hitrost skozi nekatere zavoje ni bila najboljša, toda ostalo je bilo dobro. V primerjavi z lanskim okvirjem motocikla smo opravili napredek pri zavijanju. Ne gre za velik napredek, toda je pomemben v pravo smer. Moč je zelo zadovoljiva, poleg tega pa je motocikel vodljiv in ne preveč agresiven. Veseli med predvsem dejstvo, da kljub napredku v moči, motocikel ni nič težje vodljiv.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish