Miller: V vsakem primeru bom imel GP19 

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2018 .

Ni skrivnost, da sta Danilo Petrucci in Jack Miller glavna kandidata za mesto v tovarniškem moštvu Ducatija, če Jorge Lorenzo ne podaljša pogodbe z italijanskim moštvom. Medtem, ko je Andrea Dovizioso v Le Mansu podaljšal pogodbo še za naslednji dve sezoni pa je prihodnost španskega dirkača v moštvu Ducatija precej uprašljiva. Glede na to, da je Lorenzo v letošnji sezoni osvojil le 16 točk in trenutno zaseda štirinajsto mesto v skupnem seštevku v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko je s osemintridesetimi točkami zasedal osmo mesto se zdi želja za podaljšanje sodelovanja iz obeh strani vsak dan manjša.
Na drugi strani sta oba dirkača poltovarniške ekipe vezana na pogodbo z Ducatijem in imata možnost za sedež v naslednji sezoni, v primeru odhoda Lorenza. Medtem, ko ima Petrucci samo eno možnost – ali tovarniški sedež ali pa bo moral zapustiti Ducati, ima na drugi strani Miller zagotovljen sedež vsaj v poltovarniški ekipi za naslednjo sezono. Glede na to svojo situacijo je Miller šaljivo komentiral
“To je njihova možnost. Kot jaz razumem jo bodo uporabili in bom ostal pri Ducatiju. Če ne, se bom moral začeti pogovarjati z kakšnimi ekipami v razredu Moto 2 in tam poizkušal postati novinec leta.”

Petrucci je v Le Mansu osvojil drugo mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v razredu MotoGP na povsem suhi dirki. Tako je tudi edini Ducatijev dirkač poleg Doviziosa, ki je letos stal na odru za zmagovalce. Ta rezultat je zelo pohvalil tudi vodja tovarniške ekipe Ducatija Gigi Dall’Igna, ki je za italijanski Sky Sports dejal:
“Če bo Petrucci nadaljeval tako naprej, potem si zasluži tovarniški sedež.”

Če bo Petrucci, ki ima že na voljo zadnjo verzijo motocikla GP18 dobil sedež v tovarniški ekipi Miller ne bo preveč razočaran. Mladi Avstralec, ki trenutno uporablja lansko verzijo motocikla GP17 je tudi v Franciji odpeljal zelo dobro dirko na kateri je osvojil četro mesto in tako potrdil, da bo v naslednji sezoni uporabljal motocikel specifikacije GP19 v katerikoli ekipi že bo
“Odločitev je v rokah vodilnih pri Ducatiju. Jaz sem zadovoljen, seveda pa bi si želel tovarniškega sedeža.”

“Kakorkoli se bodo že odločili bom v naslednji sezoni sedel na enakem motociklu (GP19) z ali brez tovarniške pogodbe. Toda seveda je želja vsakega dirkača sedeti na tovarniškem motociklu, zagotovo bi bil rad tam.Videli bomo kaj se bo zgodilo.”

Miller, ki je trenutno šesti v skupnem seštevku, samo pet točk za Petruccijem je ob tem dodal:
“To je bil moj daleč najboljši rezultat na suhi dirki. Boriti se s temi dirkači, gledati Marqueza skozi celotno dirko, to je nekaj kar ti da še dodatno samozavest in motivacijo.”

Dirkač razreda Moto 2 Francesco Bagnaia že ima zagotovljen sedež v ekipi Pramac za naslednjo sezono.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish