Miller v sanjskem debiju iskal stari občutek na motorju

Avtor prispevka: , objavljeno 7. marca 2021 .

Jack Miller je priznal, da so se mu izpolnile življenjske sanje, ko je končno lahko sedel na Ducatijev tovarniški motocikel. Prvi dan v službi tovarniškega dirkača pa je zaznamoval veter, ki je nekoliko otežil ponovno privajanje na motocikel.

“Danes nismo preizkušali veliko novosti,” je pojasnil Avstralec. “Šlo je bolj za privajanje nazaj na MotoGP motor. Prvi krogi po dolgem premoru so bili precej čudni še posebej zaradi vetra, zaradi katerega tudi nismo poizkusili odpeljati najhitrejšega časa. Bolj smo se osredotočali na sodelovanje z mehaniki in prenos podatkov.”

Miller je pred nekaj dnevi že vozil Ducatijev motor in sicer v Jerezu, toda zaradi pravil je lahko vozil cestni model Panigale, kar je po njegovem mnenju morda nekoliko otežilo ponovno privajanje na motocikel razreda MotoGP. “Motor smo poskusili nastaviti pravilno in na enem izmed motociklov, ki sem jih vozil, je bila zavorna ročica nekoliko višje, kot na drugem. Na splošno so stvari tekle dobro, toda ne vem, ali sem imel težave zato, ker sem prej nekaj časa vozil Panigale, toda položaj krmila, položaj sedeža in vse ostalo je bilo malce čudno v prvih nekaj krogih.

Veliko vlogo je igral veter, ki me je malce premetaval po tezi, zato sem le poskušal paziti, da nisem komu bil v napoto. Večino težav smo danes prebrodili. Zelo sem zadovoljen z dogajanjem v boksih. Imel sem dober občutek in danes bom zagotovo lepo spal,” je po prvem dnevu dodal Miller, ki je odpeljal 54 krogov in je bil eden izmed najbolj aktivnih na stezi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish