Miller v pogovorih glede vrnitve v moštvo LCR

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2022 .

Po poročanju portala Motosport.com naj bi bil Jack Miller v resnih pogovorih z moštvom LCR glede ponovnega sodelovanja v prihodnji sezoni.

Avstralec je za moštvo že nastopal v svoji krstni sezoni v elitnem razredu leta 2015. Leto kasneje sicer prestopil v moštvo Marc VDS preden se je v sezoni 2018 preselil k Pramac Ducatiju. Zaradi dobrih rezultatov pri Pramacu se mu je leta 2021 ponudila priložnost v tovarniškem moštvu Ducatija. Po dveh sezonah pa se zdi, da se njegov čas tu izteka. Že v Austinu je namreč novinarjem zaupal, da med njim in Ducatijem še ni prišlo do nobenih pogovorov glede skupne prihodnosti.

V primeru, da bo Avstralec zapustil moštvo iz Bologne naj bi njegovo mesto zasedel bodisi Jorge Martin ali pa trenutno vodilni v točkovanju Enea Bastianini.

Miller naj bi bil pripravljen se vrniti k Pramacu, a se je v zadnjih dneh začel pogovarjati tudi z moštvom LCR, kjer trenutno nastopata Alex Marquez ter Takaaki Nakagami. Omenjena dirkača pa v zadnjih dveh sezonah ne beležita prav vrhunskih rezultatov zato je njuna prihodnost tako v moštvu kot v razredu MotoGP pod velikim vprašajem.

Že kar nekaj časa je minilu odkar je kateri izmed njihovih dirkačev stal na odru za zmagovalce. Zadnji je bil z drugim mestom v Avstraliji Cal Crutchlow leta 2019. Britanec je leto prej v Argentini moštvu privozil tudi zadnjo zmago do današnjega dne.

Najboljši letošnji rezultat pa je že na uvodu sezone v Katarju z desetim mestom zabeležil Nakagami. Po tej dirki dirkača nikoli nista zaključila znotraj deseterice.

Miller bi v primeru prestopa zavzel Marquezovo mesto, medtem, ko bi priložnost na drugi stranj garaže, ki je rezervirana za japoskega dirkača najverjetneje dobil Ai Ogura.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj