Miller: Upal sem na prvih pet, zdaj se borim za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2020 .

Jack Miller meni, da se je njegova sezona zaradi poškodbe Marca Marqueza precej spremenila, saj se zdaj lahko bori za naslov svetovnega prvaka.

Marquez na VN Andaluzije ne bo nastopil, saj je v zlomljeni desni roki po odpeljanih sobotnih treningih čutil šibkost. Po padcu na prvi dirki v Jerezu, kjer si je roko tudi zlomil, na svoj račun ni vpisal točk, ker pa bo sledila ničla tudi na VN Andaluzije, bo moral aktualni svetovni prvak, ki upa na vrnitev v Brnu čez dva tedna, kar velik zaostanek.

Miller je prejšnjo dirko končal na četrtem mestu in se skoraj celo dirko boril tudi za stopničke, ker pa bo druga dirka sezone potekala na isti stezi, je prepričan, da je njegov Ducati zdaj bolje pripravljen za boj za višja mesta, s tem pa se bo vmešal tudi v boj za naslov prvaka.

“Položaj se je spremenil. V tem trenutku smo precej pri vrhu. Spremeniti moramo taktiko, saj moramo na teh dveh dirkah v Jerezu zbrati čim več točk. Prihajajo steze, ki mi bolj ustrezajo, tako da se bomo borili za zmago, Jerez pa je steza, kjer Marcu vedno gre dobro, a tega zdaj ne bo mogel izkoristiti. Mislim, da moramo zato poizkusiti zbrati veliko točk, da bomo imeli pred njim prednost. Ponekod mi je šlo dobro že lani, zdaj imam več izkušenj in letošnji motocikel, ki je boljši.

Možnosti za naslov so se z Marcovo smolo povečale. Upal sem, da bom letos osvojil nekaj stopničk in da bom sezono končal med najboljšimi petimi dirkači, toda zdaj bo potreben drugačen pristop. Osredotočal se bom na posamezne dirke, saj je sezona še dolga, vendar sem prepričan, da se lahko borim za skupno zmago.”

Miller, ki bo prihodnjo sezono napredoval v tovarniško moštvo Ducatija, meni da si Marquez zasluži medaljo za pogum, ker se je že ta konec tedna želel vrniti, a po njegovem mnenju morda ta odločitev vseeno ni bila pametna. “Lepo ga je bilo videti na stezi, zaradi tega si zasluži medaljo za pogum, ampak mislim, da ni bilo najbolj pametno. Seveda ne veš, dokler ne poizkusiš, kar popolnoma razumem. Toda mislim, da bi bilo zanj bolje, če bi ostal doma v Barceloni, kjer bi se pripravljal na naslednjo dirko. Neverjetno je, da je prišel nazaj sem, tako kmalu po operaciji. Vsaka mu čast, kot sem rekel, zasluži si medaljo, že samo ker je oblekel kombinezon, kaj šele, da je odpeljal nekaj krogov,” je še dodal Miller.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish