Miller: Učiti se moramo od Acoste

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2024 .

Jack Miller je po dirki MotoGP za Veliko nagrado Portugalske spregovoril tudi o senzacionalnem novincu Pedru Acosti, ki je na enakem KTM-ovem motociklu moštva Tech3 GasGas dosegel prvo uvrstitev na stopničke elitnega razreda.

Za novinca sta bila premočna le Jorge Martin ter Enea Bastianini, s svojim slogom vožnje pa je 19-letni Španec pritegnil kar precej pozornosti. Iz prve roke sta mojstrstvo okusila tovarniška dirkača KTM, Miller in Brad Binder, s katerima je Acosta opravil v prvem ovinku petega in sedmega kroga, Millerja pa so po dirki povprašali, zakaj je Acosta tako poseben.

“Ubistvu ne sedi na motociklu, temveč ves čas visi z njega,” je povedal Avstralec, ki bi ob koncu sezone lahko bil prisiljen mesto v garaži tovarniške ekipe prepustiti prav Acosti. “Z večino telesa se dotika tal, na določeni točki pa zgleda, kot da se bo tal dotaknil še s čelado. Njegov slog je impresiven, še posebej, ko ga gledaš med tem ko se voziš za njim. Le želim si lahko, da bi vozil kot Pedro. Motor lahko postavi, kamor želi in to je zelo dobro. Motocikel smo v zadnjih 12 mesecih precej izboljšali in to dodobra izkorišča, mi pa ga moramo uporabiti za primerjavo in razumeti, kaj dela drugače, da se bomo lahko od njega učili. Star sem 29 let in še vedno se z vsako dirko učim.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje