Miller trdo garal za zmago v Španiji

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Jack Miller je povedal, da je trdo garal za svojo drugo zmago v razredu MotoGP, prvo na suhi stezi, katero je dosegel na dirki za VN Španije v Jerezu.

Avstralec je povedel na dirki, ko se je s tretjega štartnega mesta izstrelil mimo Fabia Quartararoja in Franca Morbidellija, a je vodstvo moral prepustiti vse do 14. kroga, ko je vodilni Quartararo začel izgubljati čas zaradi težav z roko. Miller se je veselil svoje prve zmage po sezoni 2016, za katero pa pravi, da se je moral precej bolj potruditi, kot v Assnu pred petimi sezonami. “Ne vem, če sem spet v zmagovalni formi, sem pa končno spet tukaj,” je po dirki dejal Miller. “Ko sem nazadnje zmagal, je bilo to veliko presenečenje v dežju. Za to zmago pa sem se moral potrduiti in sem trdo garal, da sem jo dosegel. Nikoli prej nisem vozil tako natančno in tako dobro. Mislim, da nikoli v življenju nisem odpeljal 25 tako dobrih zaporednih krogov.”

Avtralec je po dirki priznal, da je bil zelo čustven, vodstvu Ducatija pa se je zahvalil za zaupanje kljub številnim kritikam zaradi slabega začetka letošnje sezone. “Ko sem zapeljal mimo kariraste zastavice so me preplavila čustva. Nekaj trenukov jočem kot dojenček, takoj zatem sem jezen. Težko je opisati, kaj čutim danes. Za mano je fenomenalen konec tedna. Postajal sem vse močnejši iz tedna v teden, kar lahko pripišem temu, da se na treningih ne izpostavljam, med dirko pa se osredotočam nase. Ko sem videl, da Fabio vozi počasneje, sem si dejal, da moram poizkusiti. Videl sem, koliko krogov je še do konca in malo me je skrbelo, če bom lahko vodstvo obdržal tako dolgo. Pod čelado sem se pogovarjal sam s sabo in se spraševal, če mi lahko uspe ali ne.

Fantom v Ducatiju se ne morem dovolj zahvaliti, da so mi krili hrbet in ves ta čas verjeli vame. Zahvala pa gre tudi moji mami in očetu,” je še povedal. Miller je pred začetkom sezone veljal za enega glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka, po težkem začetku sezone ko je zabeležil dve deveti mesti in en odstop pa ima z nedeljsko zmago skupaj 39 točk, kar zadošča za 6. mesto v prvenstvu, kjer za vodilnim Francescom Bagnaio zaostaja za 27 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish