Miller: Padec posledica idiotov, ki čakajo na idealni liniji

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2019 .

Jack Miller je bil po koncu drugega prostega treninga, ki ga je zaključil s padcem izjemno jezen na ostale dirkače. Kot je brez dlake na jeziku dejal je bil njegov padec posledica idiotov, ki čakajo na idealni liniji.

Avstralec je v svojem zadnjem poskusu pred desnim zavojem Correntaio naletel na Takaakija Nakagamija. Da bi preprečil trčenje je zapeljal v pesek in se bil prisiljen tik pred zaščitno ogrado vreči iz motocikla.

“Nekateri dirkači so pravi idioti, saj praktično stojijo na idealni liniji. Že v Arrabbiatijevih zavojih sem naletel na gnečo, nato sem na naslednji ravnini prehitel nekoga. Pred naslednjim zaviranjem pa naletel na Nakagamija ter Rabata, ki sta stala na zunanjem delu ob pričetku zavoja.”

Miller je prepričan, da bi trčil naravnost v bok Nakagamijevega motocikla, če se ne bi odločil zapeljati naravnost v pesek. To nesrečna situacija, ki se zgodi potem, ko dirkači čakajo nekoga, ki ga bodo izkoristili za zavertje. Direkcija dirke mora nujno storiti nekaj ne tem področju, saj očitno to ni problem samo razreda Moto 3.”

“To je kar nekoliko zastrašujoče, ko v svojem hitrem krogu toliko dirkačev stoji okoli tebe, sam pa voziš s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro. Zagotovo ne najbolj prijeten občutek. Kar nekajkrat imaš srce kar v ustih.”

Kljub padcu pa je bil Miller zadovoljen s petkovim dnem, ki ga je v skupnem seštevku časov zaključil na devetem mestu.

“Še veliko imamo za pokazati. Danes smo se večinoma osredotočili na pripravo za dirko. Prvi trening v popolnosti ter večino drugega, le zadnjih deset minut smo napadali hitri čas, kar pa se je končalo nekoliko prej kot bi si želel.”

Na drugi strani pa je njegov moštveni kolega Francesco Bagnaia presenetil z najhitrejšim časom drugega treninga.