Miller ne bo sprejel leto starega Ducatija

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2019 .

Jack Miller je dejal, da ne bo sprejel leto starega motocikla v primeru, da tudi v prihodnji sezoni ostane član moštva Pramac. Avstralski dirkač se skupaj z Danilom Petruccijem bori za sedež ob Andrei Doviziosu za prihodnjo sezono. Čeprav se vsaj po zmagi Petruccija v Mugellu zdi, da vsaj trenutno to bitko izgublja. Njegovo situacijo še otežuje dejstvo, da ima njegov trenutni moštveni kolega Francesco Bagnaia v pogodbi obljubljen motocikel GP20 za prihodnjo sezono.

V primeru, da Miller ostane v moštvu Pramac tudi naslednjo sezono bo moral Ducati nekoliko spremeniti pogodbo s moštvom Pramac v želji, da bi ti imeli na voljo dva motocikla GP20. Odločitev o tem naj bi padla do dirke v na Nizozemskem. Kot je sam že jasno povedal ne bo sprejel ponudbe s katero bi imel na voljo slabši motocikel od Bagnaie.

“Ne zagotovo ne bi sprejel tega,” je odgovoril na vprašanje če bi sprejel ponudbo s katero bi v prihodnji sezoni uporabljal motocikel GP19.

“Menim, da sem dovolj dozorel, da si zaslužim tovarniški motocikel. Edino tako se lahko borim z najboljšimi. Nastopal sem že na satelitskih motociklih, starejših motociklih in to ni enostavno. Še posebej ne na takšnem nivoju kot je sedaj MotoGP, kjer se motocikli vsako leto tako zelo razvijajo.”

“Če bom ostal tu si želim biti prvi dirkač moštva. Mislim, da si to zaslužim in bi tako tudi morali biti.”

Kljub številnim negotovostim je Miller prepričan v to, da bo tudi sam v prihodnji sezoni dobil GP20. Ob tem bi podpisal samo enoletno pogodbo, da bi se tako uskladil s tovarniškimi pogodbami, ki potečejo ob koncu prihodnje sezone.

“Tu je tudi finančni faktor. Mislim, da sem pokazal dovolj, da si sedaj zaslužim motocikel. Danilo je prvič na odru za zmagoavlce stal v Le Mansu, jaz pa v Texasu na enakih motociklih. Menim, da si zaslužim izboljšan tovarniški motocikel ter, da tako mislijo tudi Ducatijevi šefi. Vedo kaj morajo storiti, saj niso neumni. Sedaj je potrebno počakati, da vidimo kakšni so njihovi načrti.”

“Če bom ostal bom podpisal enoletno pogodbo. To bi mi dalo še dodatne motivacije na leto po tem. Takrat se iztečejo pogodbe tovrniški dirkačem. Ob podpisu zadnjib treh pogodb sem imel zelo omejene možnosti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish