Miller: Moštveni ukazi ? Nismo se pogovarjali o tem

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2021 .

Tudi drugi letošnji dirkaški vikend v Misanu je povsem pri vrhu postregel z enakim rezultatom kvalifikacij kot prvi. Prvi dve mesti sta zasedla dirkača tovarniškega moštva Ducati. Francesco Bagnaia ponovno pred Jackom Millerjem, le da je bilo danes precej bolj tesno.

Bagnaji je do najboljšega štartnega položaja pomagalo nekaj več odpeljanih krogov na četrtem prostem treningu ter nastop v počasnejši kvalifikacijski skupini. Kljub temu pa je bil Miller zadovoljen z osvojenim drugim mestom.

“Zadovoljen sem z uvrstitvijo v prvo štartno vrsto ter potekom vikenda do tega trenutka. Konkurenčni smo bili prav v vseh razmerah. Danes je bilo precej zahtevno, a na srečo sem se vsaj do sedaj uspel izogniti padcem. Pred kvalifikacijami je bilo precej stresno, glede na to, da do tega trenutka nismo opravili nobenega kroga s pnevmatikami za suho stezo.”

“Na začetku četrtega treninga je veliko dirkačev padlo zato sem z odhodom na stezo nekoliko počakal. Skozi celoten dan je bilo namreč zelo težko ogreti levo stran pnevmatik.”

Glede na dejstvo, da bo Fabio Quartararo dirko pričel šele s petnajstega štartnega mesta ima moštveni kolega Bagnaia lepo priložnost, da precej zmanjša zaostanek v točkovanju za francoskim dirkačem. To pa že samo po sebi vzbuja vprašanje o tem kako se bo Avstralec lotil jutrišnje dirke. Na vprašanje ali se bo lahko boril za zmago ali jo bo moral po moštvenih ukazih prepustiti moštvenemu kolegu je odgovoril:

“Nihče mi še ni nič rekel v povezavi z moštvenimi ukazi. V takšnih situacijah je najbolje uporabiti razum in ravnati pametno ter premišljeno. Vsi si želimo zmage Ducatija. Trenutno ima za takšen podvig najboljše možnosti Pecco, kar pa zame ne spremeni ničesar. Tukaj sem, da naredim najboljši možen rezultat.”

“Videli bomo kaj se bo zgodilo jutri. Pecco je zelo hiter. Poizkušal se ga bom držati, če pa bom ugotovil, da lahko peljem še hitreje ga bom poskusil prehiteti. Zagotovo pa ne bo šlo za kakšno tvegano prehitevanje s katerim bi lahko oba spravi s steze. Predvsem bo pomemben razum.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish