Miller: Mislil sem, da bom menjal Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Jack Miller je dejal, da sprva pričakoval, da bo v Avstraliji menjal poškodovanega Jorgeja Lorenza, vendar naj bi si pri moštvu Ducatija premislili potem, ko sta oba z Doviziosom. Odločitev naj bi padla na podlagi dejstva, da so se pri Ducatiju po njunih padcih odločili osredotočiti na to, da obdržijo vodstvo v “seštevku satelitskih moštev”, kjer ima moštvo Pramac trenutno največ točk. To je pomenilo, da je sam ostal na svojem motociklu Lorenza pa je menjal Alvaro Bautista.

“Na ta dirkaški konec tedna sem prišel z mislijo, da bom imel možnost nastopiti na tovarniškem motociklu, kar pa se žal ni zgodilo. Ko smo bili na Japonskem je Lorenzo že na začetku odpovedal nastop v Avstraliji zato sem pomisli, da bom morda dobil priložnost nastopiti na tovarniškem motociklu na svoji domači dirki. Dogovor naj bi se zgodil po dirki v Montegiju, ki pa se za nas ni dobro končala. Najprej sem padel jaz, nato pa še Dovi, ki tudi ni osvojil točk in so se pri Ducatiju odločili, da ostanem jaz na svojem motociklu. S tem bi poizkušal doseči čim boljši rezultat ter tako ostati najboljše satelitsko moštvo v sezoni. Tovarniška ekipa je z dvojno ničlo bolj ali manj izgubila možnosti za naslov.”

“Namesto mene je priložnost v tovarniškem moštvu dobil Alvaro Bautista. To zame ni bilo takšno presenečenje, bil sem le razočaran, saj se je načrt spremenil.”

Priložnost pred domačimi navijači na tovarniškem motociklu bi bil zanj in za organizatorje sanjski razplet.

“Hitro sem šel čez to. Toda lahko si zamislite kaj bi to pomenilo za navijače, njihov dirkač na domači stezi s tovarniškim Ducatijem. Sedaj nima smisla gledati nazaj, komaj čakam, da dobim tovarniški motocikel na testiranjih v Valenciji.”

Bautista je imel v Avstraliji zelo dobro dirko, ki jo je končal kot četrti, Miller pa je po kratekm vodstvu v prvem krogu končal kot sedmi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish