Miller: KTM ima najboljšega testnega dirkača v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 30. aprila 2023 .

Jack Miller je Danija Pedroso označil za najboljšega testnega dirkača v karavani MotoGP, potem ko je KTM na sprint dirki v Jerezu slavil zmago in tretje mesto po zaslugi Brada Binderja in Millerja, nekaj točk pa je s šestim mestom prispeval tudi Pedrosa, ki je med dirko postavil nekaj najhitrejših krogov.

“Dani je zelo dobro opravil svoje delo,” je Španca pohvalil Miller. “Njegove izkušnje s to stezo in njegovi podatki (s testiranj) so nam zelo pomagali. Glede na to, da nekaj časa ni dirkal, danes pa je bil na dirki šesti, bi rekel da imamo najboljšega testnega dirkača v MotoGP.

Jack Miller je v Jerezu dosegel prve stopničke za KTM

Z Danijem imava različne nastavitve, od njega sem težji skoraj trideset kilogramov, zato je vse malce drugače, drugačna je tudi elektronika, toda mislim, da je tukajšnja forma posledica zadnjih nekaj dirk. V Portimau smo bili proti koncu vikenda zelo močni, tako kot tudi na zadnjih nekaj dirkah. Tukaj sem bil že takoj na začetku hiter, saj smo približno vedeli kaj pričakovati v smislu oprijema, zato smo že imeli dobro osnovo, katero smo popravili s finimi nastavitvami do tega, kar imamo danes. Upam, da jih lahko izboljšamo še za nedeljsko dirko.”

37-letnega Pedroso je pohvalil tudi zmagovalec Binder. “Dani je tukaj opravil nekaj testnih krogov, toda začetek vikenda tukaj je bil boljši od konca v Ameriki. Tukaj vozi z nekaj novostmi, katere bova z Jackom preizkusila v ponedeljek na testiranjih, vendar je Dani ves konec tedna izjemen. Ne smemo pozabiti na koliko dirkah je zmagal in od njega se lahko veliko naučimo. Zagotovo je najboljši testni dirkač, ki bi si ga lahko želel.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj