Miller cilja na tovarniški sedež

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2019 .

Jack Miller ne skriva želje, da je njegov cilj v prihodnosti sesti na Ducatijev tovarniški sedež, morda že v prihodnji sezoni. Medtem, ko ima Andrea Dovizioso z Ducatijem podpisano dvoletno pogodbo. njegov moštveni kolega Bagnaia pa je letos novinec v razredu MotoGP se zdi, da bo odločitev za drugi sedež v tovarniškem moštvu med njim in Danilom Petruccijem.

Petrucci ima sicer sedež ob Andrei Doviziosu zagotovljen le za letošnjo sezono. Trenutno se v skupnem seštevku nahaja na petem mestu, točko pred Millerjem. Avstralec je bil na obeh dirkah, ki jih je zaključil boljši od svojega italijanskega konkurenta. Ta je bil boljši le na prvi dirki, kjer je Miller zaradi polomljenega sedeža odstopil. Dirkač Pramaca je dobro formo na začetku sezone potrdil s tretjim mestom na zadnji dirki v Austinu. 

“Zagotovo je moj cilj izboriti so sedež v tovarniškem moštvu. Res si želim biti v Ducatiju,” je dejal Miller, ki tako kot Dovizioso in Petrucci uporablja najnovejšo različico motocikla GP19.

“Zadovoljen sem s trenutnim potekom sezone. Na obeh dirkah, ki sem jih zaključil sem končal pred njim (Petruccijem). Vendarle pa bo potrebno še počakati kako se bodo stvari odvijale naprej. Zadnja leta vedno dobro začenjam sezono nato pa okoli Mugella popustim. Upam, da bo letos drugače.

Petrucci bo zagotovo moral dvigniti nivo igre, če želi ostati v tovarniškem moštvu tudi v prihodnji sezoni. Zadaj mu Miller že tesno diha za ovratnik v boju za tovarniški sedež.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish