Miller bo v Misanu z veseljem Bagnai ščitil hrbet

Avtor prispevka: , objavljeno 19. septembra 2021 .

Jack Miller bo z veseljem moštvenemu kolegu Francescu Bagnai na dirki MotoGP v Misanu ščitil hrbet, če bo Italijanu uspelo s pole positiona pobegniti tekmecem v prvem krogu.

Bagnaia je v Misanu osvojil drugi zaporedni najboljši štartni položaj, prav tako pa bo drugič zapored dirko tik za njim začel Miller. Zdi se, da ima Italijan boljši ritem za nedeljsko dirko za VN San Marina, po zmagi v Aragoniji pa v točkovanju svetovnega prvenstva zavodilnim Fabiom Quartararojem zaostaja za 53 točk, 32 manj, kot Miller. Prav zaradi boljših možnosti v boju za naslov prvaka pa je Avstralec Bagnai ponudil svojo pomoč, če jo bo potreboval.

“Vsako dirko vozim zase, vendar bomo videli, kako se bo odvijala ta,” je odgovoril na vprašanje o morebitni moštveni igri v Misanu. “Pecco je glede na pretekle rezultate vsaj na papirju najmočnejši. Če bo želel pobegniti, z veseljem vozim za njim in mu ščitim hrbet, kolikor bom lahko. Toda o tem razpravljati zdaj je nesmiselno. Videli bomo, kako se bo dirka odvijala, ko se dirka začne. Takrat bomo šele videli, kako se bo obnašal motor, kako se bomo dirkači počutili, temu pa se bomo potem prilagodili.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish