Mike Jones na Phillip Islandu namesto Bautiste

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2018 .

Avstralski dirkač Mike Jones bo ta dirkaški konec tedna pri moštvu Angel Nieto Team nadomeščal Alvara Bautisto, ki bo v tovarniškem moštvu Ducatija nadomestil poškodovanega Jorgeja Lorenza. Za avstralskega dirkača bo to že tretji nastop v najelitnejšem motociklističnem razredu, tokrat bo pred domačimi gledalci nastopil na Ductijevem motociklu GP16 Karla Abrahama, Čeh pa bo prevzel motocikel Alvara Bautiste GP17. Ob objavljeni novici je Jones povedal:

“Zelo vesel in počaščen sem, da bom lahko s moštvom Angel Nieto nastopil pred svojimi navijači v razredu MotoGP. To je dirkališče, ki ga zelo dobro poznam in na njem zelo uživam. Zelo se veselim, da se bom ob tem veliko naučil in v nedeljo prikazal najboljšo možno vožnjo.”

Do svojega prvega nastopa v razredu MotoGP pred dvema sezonama je prišel na podoben način, potem, ko je Hector Barbera nadomeščal poškodovanega Andrea Iannoneja, Špančevo mesto pa je zasedel prav Jones. V Montegiju je na dirki osvojil osemnajsto mesto, nato pa je priložnost dobil še teden dni kasneje prav na Phillip Islandu, kjer je s petnajstim mestom osvojil točko.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish