Miguel Oliveira pred glavno dirko našel šibko točko Ducatijev

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2024 .

Miguel Oliveira je na sprint dirki na Sachsenringu dosegel presenetljivo uvrstitev na stopničke, pri tem pa je opazil šibko točko Ducatijev, katero bo poizkušal izkoristiti na nedeljski glavni dirki.

“Videl sem, da imajo nekaj težav v prvem in drugem sektorju, kjer lahko peljem krajše linije” je razkril dirkač ameriškega moštva Trackhouse. “Žal nisem imel dovolj oprijema na tistih točkah.”

Oliveira je že na kvalifikacijah presenetil z drugim mestom, medtem ko je njegov moštveni kolega Raul Fernandez osvojil tretje. “Kvalifikacije so nam šle zelo dobro. Težko rečem, zaradi česa smo bili toliko boljši, saj v kar nekaj deli steze nimam občutka, da smo najmočnejši. Sem pa dosleden pri tem, da ne delam napak in očitno se to obrestuje. Ti fantje v vsakem krogu vozijo na polno, zato je težko ostati za njimi, kaj šele prehiteti. Letošnja sezona ni bila lahka. Čeprav mi je Aprilia dala tovarniški motocikel, ga nismo uspeli uskladiti. Kljub trudu moštva nam včasih nekaj manjka. Danes je na stezi toliko Ducatijev, da zasedejo prvi dve štartni vrsti in to ostalim močno otežuje dirke. Težko je biti konstanten kljub popolnemu motociklu.”

Oliveira pravi, da je na sprint dirki dal vse od sebe, a za napad na Martina ni imel možnosti. “Pred dirko sem bil živčen, saj nisem Vedel, kaj lahko pričakujem. Vedel sem, da imam dober ritem, toda eno je voziti hitro na treningih, nekaj povsem drugačnega pa enako voziti še na dirki, ko se boriš za visoko uvrstitev. Dobro sem opravil svoje delo, nisem delal napak. Toda na zalogi nisem imel ničesar več, ko sem vozil za Martinom. Ko sem se mu približal, je tlak v sprednji gumi preveč narasel in težko sem pazil, da se ni preveč obrabljala. Martin mi je pobegnil in nisem ga več mogel ujeti. Tlak se je vrnil na normalno raven, toda imeli smo enak tempo. Ne obžalujem ničesar, saj sem zadovoljen z drugim mestom.

Poskušal sem najti točke, kje se lahko za nedeljo še izboljšamo, vendar upam, da so ameriški navijači za zdaj zadovoljni, saj smo dosegli nekaj, na kar sem ponosen.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje