Mick Schumacher

Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2015 .

Ko se je Michael Schumacher leta 1995 poročil s svojim dotedanjim dekletom Corinno Betsch, so si nekateri postavljali vprašanje, ali bo tudi kak njegov morebitni sin šel po njegovih uspešnih dirkaških stopinjah. Leta 1997 se jima je rodila hčerka Gina-Marie, marca 1999 pa še sin Mick. Prav Mick se je pozneje dejansko počasi začel udejstvovati v dirkanju; a ker ni hotel biti pod kakim dodatnim medijskim pritiskom kot sin znanega očeta, je vozil pod imenom Mick Betsch – z dekliškim priimkom njegove mame.

Screen shot 2015-04-28 at 10.19.39 PM Screen shot 2015-04-28 at 10.19.44 PM Screen shot 2015-04-28 at 10.19.18 PM

Ob koncu leta 2014 je začel s svojim »pravim« priimkom voziti v nemškem prvenstvu Formule 4 v moštvu Jenzer Motorsport, leta 2015 se je v istem tekmovanju preselil k moštvu Van Amersfoot Racing – in takoj zablestel že na prvi dirki, odpeljani v Oscherslebnu. Že prej je v kartingu doživel kar lepo kariero, a tokrat je bila ta izkušnja zanj vendarle povsem nova.

Kvalifikacije so na dirkah Formule 4 razdeljene v dva dela; v vsakem od delov se po dosežkih uvrščajo v startne vrste. Najhitrejši v prvo, drugi v drugo, in tako dalje. Mick se je v svoji skupini kvalificiral na deseto mesto in je moral prvo od treh dirk začeti z 19. mesta, seveda v deseti vrsti. S tem najverjetneje ni bil najbolj zadovoljen, a je zato med dirko kazal boljšo formo in jo je končal na devetem mestu, kar je bilo zelo solidno.

Ne le to – 16-letnik je bil najvišje uvrščeni novinec, in med vsemi novinci je odpeljal tudi najhitrejši krog. Ko so ga povprašali o tem, je dejal »Seveda sem vesel, da sem se ujel z ostalimi. Sprva mi sploh ni šinilo v glavo, da sem bil najboljši novinec! Po včerajšnjih kvalifikacijah in mojem startnem mestu sem z dosežkom zelo zadovoljen.«

Screen shot 2015-04-28 at 10.19.24 PM

Kljub dobremu začetku v prvenstvu ADAC Formula 4 pa Mick v drugi dirki ni uspel ohraniti dobre forme s prve in jo je končal na dvanajstem mestu. Tudi s tem je bil med novinci še vedno uvrščen na tretje mesto, a po njegovem mnenju bi lahko bil še precej boljši.

Zatem pa je sledila zadnja dirka večera, na kateri je Schumacher ml. začel z drugega mesta na obrnjenem startnem redu, ki je bil osnovan glede na rezultate otvoritvenega dirkaškega dogodka. Start mu je solidno uspel in v prvem zavoju je prevzel vodstvo, a svoje prednosti ni uspel povečati, saj je že v prvem krogu na stezo zapeljal varnostni avto. Kakor hitro pa je bilo vse urejeno in se je varnostni avto umaknil, je Mick ohranil svoje mesto in nadaljeval zelo močno. Njegove gume so v zadnjih krogih resda močno popustile, kar je izkoristil njegov bolj izkušeni moštveni tovariš Joey Mawson, ki se mu je s tem močno približal. Kljub temu je bil nemški začetnik dorasel nalogi in je svojo prednost uspešno obranil, pri čemer pa mu je pomagal še drugi prihod varnostnega avta, s čimer je dirko zanesljivo pripeljal do konca na vodilnem mestu.

Screen shot 2015-04-28 at 10.19.29 PM

Po tej izjemni dirki je Mick dejal: »Seveda sem navdušen. Moj prvi dirkaški vikend se ni mogel končati bolje! Uspel nam je dober start, saj so bile moje gume še sveže, in od takrat je šlo vse dobro, razen samega konca, ko so stvari spet postale nekoliko bolj tesne. Glede varnostnega avta seveda nisem bil preveč nezadovoljen.«

Za opis celotnega dirkaškega konca tedna je dodal: »V celoti gledano sem resnično zadovoljen z začetkom sezone in že se veselim naslednjega paketa dirk.« A na to bo moral še nekaj časa počakati, kajti naslednji dirkaški dogodek je na sporedu šele 6. in 7. junija na štajerski stezi Red Bull Ring v Spielbergu.

Prispevek je prispeval Tifosi-Club.si

117
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
81 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo