Mick Schumacher za volanom očetovega Benettona

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2017 .

18 letni Mick Schumacher bo ta konec tedna, eno uro pred dirko za VN Belgije, odpeljal nekaj krogov z Benettonovim dirkalnikom B194, s katerim je njegov oče, Michael, leta 1994 osvojil svoj prvi izmed rekordnih sedmih naslovov svetovnega prvaka v formuli ena. Mick je v Spa Francorchampsu že odpeljal nekaj krogov in se tako pripravil na demonstracijsko vožnjo, s katero bo počastil 25 obletnico očetove prve zmage v Formuli ena.

Testiranje, s katerim naj bi mladi dirkač Formule 3 pridobil občutek, je potekalo minulo sredo, ko je tudi nastala naslovna slika tega članka. Benetton Ford B194 pa je sicer postavljen na ogled v muzeju Michaela Schumacherja.

Michael Schumacher je v svoji karieri dirkača Formule ena nastopil na 306 dirkah, izmed katerih je zmagal 91 krat. Prvo zmago je dosegel ravno v Spa Francorchampsu leta 1992, medtem ko je na isti dirki le leto prej nastopil prvič v dirkalniku formule ena.

Skupno je na stopničkah za zmagovalce stal 155 krat, 68 dirk pa je začel z najboljšega štartnega mesta. Mick Schumacher pa je svojo dirkaško kariero v kartingu začel leta 2008, v 2015 pa je presedlal na formule. Trenutno nastopa v evropskem prvenstvu Formule 3 z moštvom Prema. V točkovanju prvenstva je za zdaj enajsti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish