MICK SCHUMACHER v bran LEWISU HAMILTONU: Nič ni samoumevno

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2020 .

Mick Schumacher bo na dirkah Formule 1 pritiskal na plin šele marca prihodnje leto, toda to ga ne ustavi pred tem, da se vključi v največkrat omenjene razprave v kraljevem razredu motošporta. Po komentarju Maxa Verstappna o dominanci Lewisa Hamiltona, se je sin Michaela Schumacherja postavil na stran zvezdnika Mercedesa.

Če gledamo na prvake, ki so bili v določenih fazah zelo dominantni, pogosto obstaja tveganje, da se nekatere stvari spregledajo,” je Mick Schumacher povedal v intervjuju za italijanski časnik Corriere della Sera. In pri tem se 21-letnik naveže na izjavo Verstappna, da so uspehi Hamiltona predvsem povezani z dominantnim dirkalnikom Mercedesa. “Imam zelo veliko spoštovanje do tega, kar sta dosegla. Nisem frustriran zaradi tega, da Lewis sedi v Mercedesu. Toda če sem odkrit, bi 90 odstotkov dirkačev v aktualnem polju zmagalo v tem dirkalniku. Nič proti Lewisu, je izjemen dirkač. Toda ta dirkalnik je tako dominanten,” se je glasila izjava dirkača Red Bulla.

Mick Schumacher ugovarja izjavi Maxa Verstappna o dominanci Lewisa Hamiltona in prvak Formule 2 dodaja, da ni nič samoumevno. Za dominanco je potrebno veliko dela, energije in talenta.

Mick Schumacher pri Hamiltonu vidi vzporednice kariere svojega očeta, ki je med letoma 2000 in 2004 v Formuli 1 s Ferrarijem dominiral in zapored osvojil pet naslovov prvaka. “Ta razprava zadeva Lewisa Hamiltona v isti meri kot mojega očeta. V tem ni nič očitnega, če ima nekdo veliko uspeha. Vedno vidimo le vrh ledene gore, ki štrli iz vode, vendar pa ne vidimo kaj je pod vodo,” pripomni Mick in še doda: “Pogosto se pozablja, koliko je dela vloženega in koliko energije in talenta je potrebno, da si tako dominanten,” zaključi dirkač ekipe Haas.     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish