Mick Schumacher prvič v dirkalniku Formule 1 na testu v Bahrajnu

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2019 .

Mick Schumacher bo prvič v sodobnem dirkalniku Formule 1 sedel na testu mladih dirkačev v Bahrajnu. Testiranje bo sledilo dirki za VN Bahrajna, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna. Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1, Michaela Schumacherja, bo po navedbah nemškega Auto Bilda v dirkalniku oba testna dneva. Prvi dan bo vozil za moštvo Ferrari, drugi dan pa  za moštvo Alfe Romeo,  s katerim se je prvak lanskoletne sezone Formule 3 dogovarjal že dlje časa.

Schumacher bo tako ali tako na prizorišču dirke v Bahrajnu, saj bo tam odpeljal uvodno dirko sezone Formule 2, v kateri letos nastopa prvič, zastopal pa bo moštvo Prema. 20-letni Nemec je pred tem že vozil dirkalnik Formule 1. V sezoni 2017 je pred dirko za VN Belgije v Spa Francorchampsu odpeljal nekaj promocijskih krogov v dirkalniku Benettona, s katerim je njegov oče Michael leta 1994 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Schumacher je letos stopil pod okrilje Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, zato z moštvom iz Maranella uživa posebno vez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish