Mick SCHUMACHER: PRIPRAVE na F1 pomembnejše od SLAVJA

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Osemnajsto mesto na sprint dirki v Bahrajnu je bil najslabši rezultat Micka Schumacherja v tej sezoni Formule 2. Pa vendar je sin Michaela Schumacherja po prečkanju ciljne črte slavil bolj živahno kot kdaj koli prej. Njegov tekmec v prvenstvu, Callum Ilott, namreč ni uspel izkoristiti priložnosti, ki se mu je ponudila, zato je bil Schumacher na koncu ustoličen kot prvak Formule 2 za leto 2020.

Vsega skupaj mladi Nemec takoj po tekmi še ni dojel: “Mislim, da bo trajalo nekaj časa. Ampak je pa dober občutek,” pravi Schumacher, ki je bil na tiskovni konferenci vseeno videti nekoliko bolj vesel kot običajno in je moral večkrat iskati prave besede.

Nečesa se je Schumacher po dirki že zavedal. Po največjem športnem uspehu v karieri zanj ni časa za zabavo. “Imam natrpan urnik. Najprej imamo še podelitev pokala in potem lahko upam, da preživim malo časa s svojo ekipo,” je dejal in razložil, kako bo preživel preostanek nedelje.

Pripravil je manjše praznovanje za svojo ekipo Prema, že v ponedeljek pa je odpotoval v Abu Dabi, kjer bo prvič vozil na prvem petkovem prostem treningu za svojo novo ekipo Haas, kjer bo naslednje leto opravljal vlogo rednega dirkača. “V naslednjih dneh se bom pripravljal na Formulo 1 in preizkus mladih dirkačev v Abu Dabiju. Potem bo božič in šele potem se bomo lahko malce sprostili.”