MICK SCHUMACHER: Nikoli nisem mislil, da bom nekoč dirkal proti SEBU

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2020 .

S Sebastianom Vettlom in Mickom Schumacherjem se bosta v prihodnjem letu v Formuli 1 srečali dve generaciji nemških dirkačev. 21-letni sin Michaela Schumacherja bo v svoji premierni sezoni kraljevega razreda motošporta nastopal za ekipo Haas. Na drugi strani pa bo 33-letni Vettel pri Aston Martinu verjetno začel s svojim zadnjim poglavjem kariere Formule 1.

Da bo prišlo do tega generacijskega dvoboja obeh Nemcev, to še posebej veseli mladega Schumacherja. “Seveda je smešno, da sedaj dirkava drug proti drugemu. Nikoli si nisem mislil, da bom lahko kdaj koli to rekel,” je v intervjuju za Bild am Sonntag povedal novi dirkač Haasa. “Vendar se tega zelo veselim.” Kajti od vseh novih kolegov v Formuli 1, si je z dvanajst let starejšim Vettlom najbližje. “Seb je ta, s katerim sem se največkrat pogovarjal in ki ga najbolje poznam. Seveda so tukaj še fantje, ki jih poznam iz časov gokarta. Toda Seba poznam najdlje.

Mick Schumacher še sedaj komaj verjame, da se bo prihodnje leto na stezi pomeril z rojakom in dobrim prijateljem Sebastianom Vettlom.

Osebno pa Schumacher še ne pozna dovolj dolgo svojega novega šefa Güntherja Steinerja. Vendar mu je Južni Tirolec znan iz Netflix dokumentarca Drive to Survive, kjer je Steiner s svojimi izbruhi in kletvicami dosegel kultni status. V osebnem odnosu pa je Schumacher spoznal povsem drugačnega človeka. “Menim, da je Günther super možakar, zelo prijazen, pripravljen pomagati in v končni fazi zelo dober šef ekipe.Mick meni, da dokumentarec tudi v drugih točkah ni ravno pokazal to, kaj se je dejansko odvijalo, kljub temu pa poudari, da gre za uspešno zadevo. “Verjetno prinaša tudi navijače, ki pred tem niso poznali Formule1 in ki se bodo upajmo še bolj poglobili v njo,” tako Schumacher.   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish