Mick Schumacher: Na kratico MSC sem čustveno navezan

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2021 .

Mick Schumacher s svojim debijem v F1 v tekmovanje ne prinaša le slavnega priimka, temveč tudi kratico MSC, po kateri smo v Formuli 1 poznali tudi njegovega očeta. Zdaj je tudi znano, zakaj se je Mick odločil za enako kratico kot jo je uporabljal oče Michael.

“To je bila moja želja,” je povedal Mick Schumacher: “Na to kratico sem, kot si lahko mislite, čustveno navezan.” Ne samo novi voznik ekipe Haas, tudi velik del skupnosti navijačev oznako MSC namreč povezuje z Michaelom Schumacherjem, za katerega so jo v prenosih uporabljali za časa njegove aktivne kariere.

https://twitter.com/SchumacherMick/status/1370829410878783491

“Mislim, da je lepo, da se oznaka MSC vrne v Formulo 1,” dodaja Mick Schumacher, ki si jo je izbral kot poklon oziroma hommage svojemu očetu, saj je Michael po prihodu svojega brata Ralfa v Formulo 1 namesto oznake SCH dobil prav MSC, njegov mlajši brat pa RSC.

Morda je modro, da je Mick izbral oznako MSC tudi zaradi dejstva, da bi v Formulo 1 lahko kdaj napredoval tudi David Schumacher, sin Ralfa Schumacherja, ki bi glede na vse skupaj moral dobiti oznako DSC.

Člane je na voljo tudi na strani vmax.si.