MICK SCHUMACHER in prva tiskovna kot dirkač ekipe HAAS

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Mick Schumacher je do sedaj nastopal le v enotni serijah, v Formuli 1 pa bo to drugače. V zadku dirkalnika bo imel Ferrarijev motor, šasija pa bo od Dallare. A Nemec verjame, da mu to ne bo povzročalo nobenih težav. Skupaj s Haasom želi rasti. “Pomembno je, da se razumemo in skupaj delamo v isti smeri.

Sicer poudarja, da se bo sprva še naprej v celoti osredotočal na Formulo 2, kajti nenazadnje se ta konec tedna na finale prvenstva odpravlja kot vodilni. A njegovo veselje do nastopanja v Formuli 1 prihodnje letu se je Micku videlo na obrazu. “To je razumljivo neverjeten občutek. V končni fazi tega ne dojameš takoj in sam tega še nisem dojel. Zelo me veseli, da bom imel na dirkalniku nemško zastavo. Da je sedaj nastopil trenutek, je noro. Po dirkaškem koncu tedna v Sočiju smo dobili vesti, da dobro kaže.” Toda Nemec tudi izda, da v tem trenutku še ni bilo vse pod streho. “Veliko prej kot vi tudi sam nisem izvedel, da bom nastopil v Formuli 1. Velika stvar, sanje, ki se mi uresničujejo. Neverjetno.

Mick Schumacher je v Bahrajnu prvič pred novinarje stopil kot bodoči član ekipe Haas.

Ko sem prejel to veselo vest, so bili prvi, ki sem jih poklical, člani moje družine. Seveda so se veselili zame in sedaj se veselimo vsi skupaj na prihodnje leto,” pove Schumacher, ki je ob tem tudi izdal, s katero številko bo nastopal v Formuli 1 in ta je 47. In zakaj ravno ta številka? “Moji najljubši številki sta 4 in 7, ker pa sta že oddani, sem ju združil. Smešno ob tem pa je, da če seštejem vse rojstne dneve v družini, je rezultat 47.Ferrari je že pred časom poudaril, da bo še pred finalom sezone Formule 2 sprejel odločitev o prihodnosti Schumacherja in ostalih svojih članov akademije. In to se je sedaj tudi zgodilo.

Sanje, da bo nekega dne dirkal v Formuli 1, so se uresničile. Morda so se začele že takrat, ko ga je oče Michael posadil za volan….

Ker je sedaj njegova prihodnost zagotovljena, ali to pomeni, da je pot do naslova prvaka sedaj prosta? Bo sedaj lažje nastopiti na finalu? “Eventualno. Seveda sedaj ne smem izgubiti glave, temveč se v celoti osredotočati na svoje delo in sodelovanje z ekipo. Prav mogoče je, da bo sedaj enostavneje. A to bom najbolje povedal po koncu tega tedna.” Na vprašanje, da se bo sedaj z napredovanjem v Formuli 1 pritisk na njegova ramena povečal in kako bo ravnal s tem, je odgovoril: “S tem, da sem imel vsa ta leta ogromen pritisk, lahko rečem, da z njim dobro ravnam. Upam, da to v Formuli 1 ne bo drugače.” Na vprašanje, ali bo rekorde svojega očeta, ki jih je sedaj presegel Lewis Hamilton, znova vrnil v krog družine, pa je poudaril: “Sem tukaj in zdaj. Sedaj sem šele razglašen za dirkača Formule 1.

Med številnimi dirkači in strokovnjaki, ki so že čestitali Micku, je Nemcu čestital tudi Romain Grosjean.

Tudi Ferrari je medtem spregovoril o napredovanju Micka Schumacherja. V izjavi za javnost je ekipa iz Maranella poudarila, da je Nemec še naprej član njihove akademije in da ima dolgoročno pogodbo s Scuderio. “Zelo smo veseli, da bo Mick Schumacher prihodnje leto slavil svojo premiero v Formuli 1 pri ekipi Haas, ki ima močan in uveljavljen odnos s Ferrarijem in Mick, zelo talentiran mladi dirkač, bo sedaj v stanju, da z ameriško ekipo doseže napredek,” je povedal Mattia Binotto in izdal, da bo ekipa še naprej spremljala njegov napredek. “Komaj čakamo, da ga vidimo za krmilom dirkalnika Formule 1.”     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish