Mick postal nemški podprvak

Avtor prispevka: , objavljeno 5. oktobra 2014 .

Na finalni karting dirki nemškega prvestva v belgijskem Genku je Michaelov sin Mick osvojil naslov nemškega podprvaka. Sicer sta Mick in David Beckmann prišla skoraj enakovredna na zadnjo dirko, ločilo ju je le šest točk, a slednji je že na kvalifikacijah enostavno blestel. Mick pa je imel kar nekaj težav že na kvalifikacijah in nato tudi na obeh dirkah, ko je na koncu še komaj prišel med prvo deseterico.

Sicer velja omeniti deževno dirko in težke dežne razmere za te mlade dirkače, a Mick je na prvi dirki nareidl vse prav. Iz devetega startnega položaja se je prebil na prvo že v uvodnem krogu. Na njegovo žalost sicer ni uspel obdržati vodstva, dirko pa je tako zaključil šele kot peti, le eno mesto za Beckmannom. Mick je imel tako še vedno možnosti za finalno dirko, katero je pričel s petega startnega položaja (kot je končal prvo dirko).

Drugo dirko je Mick dobro pričel in prehitel Beckmanna za četrto mesto, a kasneje naredil napako v petem krogu, v prvem zavoju, ko sta ga prehitela kar dva dirkača vključno z Beckmannom. Beckmann je dirko zaključil kot četrti, Mick pa je kasneje še iz šestega padel na deveto, a na koncu osvojil osmo mesto. David Beckmann je tako pri štirinajstih letih osvojil nemško karting prvenstvo, Mick Schumacher pa je tako postal podprvak.

Foto: MS-Fans

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish