Michelin bo moral prepričati Ecclestona

Avtor prispevka: , objavljeno 2. julija 2015 .

Pascal Couasnon, Michelinov motošportni direktor, zatrjuje, da bo na svojo stran moral pridobiti Bernieja Ecclestona, če se bodo kot opremljevalec pnevmatik želeli vrniti v Formulo 1.

Boj za naslednjo pogodbo dobavitelja gum poteka med Michelinom in trenutnim opremljevalcem Pirellijem, FIA pa bo odgovor z utemeljitvami obeh predlogov podala do sedemnajstega julija. Če bosta oba ustrezna, bo končno odločitev o tem, s katerimi pnevmatikami bodo dirkači vozili med letoma 2017 in 2019, sprejel imetnik komercialnih pravic Ecclestone.

Couasnon je za Autosport povedal: “Pogovor bo zelo odprt in odkrit. Navedli bomo razloge, zakaj si zaslužimo biti v F1. Dirkači so izrazili željo, da bi bili postavljeni pred nov izziv, zato bomo na mizo podali naša dejstva. Do konca dneva se bo Ecclestone moral odločiti in njegov izbor bomo spoštovali.”

Štiriinosemdesetletni Britanec je bil v maju do Michelina precej kritičen. Izpostavil je težavo, da niso bili dovolj prepričljivi, kar je Couasnon komentiral z besedami: “Vedno je težko interpretirati, kar je bilo predhodno rečeno. Za nas je pomembno, da opravimo svoje delo. Vemo, kaj lahko prinesemo v Formulo E in na splošno v dirkaški šport, zato se želimo pogajati in imeti dobro razpravo.”

Ecclestona je opozoril tudi, da se za novo pogodbo ne bodo spuščali v vojno s Pirellijem, ampak bodo stvari ostale na smiselni ravni. “Prišli bomo s predlogom v prepričanju, da bo podlaga za debato. Vemo, na kaj smo pripravljeni.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo