Michele Pirro bo nadomestil poškodovanega Jorgeja Martina

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2021 .

Jorge Martin se je poškodoval na treningu pred VN Portugalske v Portimanu. Voznik Pramac Ducatija je utrpel več zlomov in nebo še pripravljen na dirkanje naslednji konec vikenda v Mugellu. Nadomestil ga bo testni dirkač Ducatija Michele Pirro.

Novinec je bil primoran izpustiti dirko v Španiji in Franciji nadomestil pa ga je Tito Rabat. Rabat ima zavezo do ekipe Barni Racing v prvenstvu World Superbike prihodnji konec tedna v Estorilu in mu tako preprečujejo, da bi vozil za Pramac Ducati v Mugellu. Tako so bili primorani poklicati testnega voznika Michele Pirrota. Vrnitev Martina lahko pričakujemo na dirki v Barceloni za VN Katalonije. Pirro je že nastopil v Mugellu leta 2019, kot nadomestni dirkač na dirki in zasedel sedmo mesto.

Jorge Martin je, kot novinec zelo uspešno začel sezono. Že na prvi dirki je opozoril nase z izjemnim štartom, kjer je pridobil veliko mest. Na svoji drugi dirki pa je prišel že do svojih prvih stopničk v MotoGP. Zasedel je izjemno tretje mesto. Določen del dirke je celo vodil.

“Po poslušanju mnenj in razmišljanj zdravnikov se bo Jorge Martin vrnil pravočasno za Veliko nagrado Katalonije. Razmere Španskega dirkača se nedvomno izboljšujejo, vendar se zdi, da bo pravilna odločitev če se v Mugellu še ne vrne zaradi težke konstrukcije proge. Zato bo Michele Pirro nosil barve Pramac Racing z Johannom Zarcojem naslednji konec vikenda,” so povedali pri ekipi Pramac Ducati.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish