Michael Schumacher prejel nagrado Millenium-BAMBI

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2014 .

Velikan Formule 1 Michael Schumacher je dobitnik nagrade Millenium-BAMBI za priznanje njegovega izjemnega prispevka na   dirkaških stezah, in za navdih, ki ga je dajal svojim rojakom. Slovesna podelitev je potekala v nemški prestolnici Berlinu in je privabila kar nekaj opaznih ljudi iz sveta Formule 1, vključno z nekdanjim Mercedesovim športnim šefom Rossom Brawnom, štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom, trenutnim Mercedesovim voznikom Nicom Rosbergom in nekadnjim škotskim dirkačem Davidom Coulthardom.

Ob omenjenih je bila prisotna tudi Schumacherjeva menedžerka Sabine Kehm, ki je nagrado v imenu sedemkratnega svetovnega prvaka tudi prejela. Naj spomnimo, Schumacher je še vedno v bolnišnici, kjer okreva po hudih poškodbah glave, ki jih je dobil ob koncu lanskega leta na smučarski nesreči v francoskih Alpah. Ob prejemu nagrade je Sabine dejala: »Zahvaljujem se v imenu Michaela Schumacherja. Michaelova družina je posebno zadovoljna, da vrednost te nagrade ni bila spregledana, in da se je Michael Schumacher, ki je v zadnjih dvajsetih letih opravil veliko dela tako v dirkaškem kot družbenem svetu, vedno boril, in se bori še naprej. Njegov ohranjeni borbeni duh mu bo pomagal tudi zdaj.«

Po drugi strani je bil Vettel prav tako zadovoljen, da je smel biti del prireditve, in je dejal, da je vedno cenil prijateljstvo s svojim rojakom. Dodal je: »To prijateljstvo me veseli in me dela ponosnega, a hkrati me tudi žalosti. Zelo rad bi mu danes tole nagrado predal osebno. Dragi Michael, kot oseba in kot športnik si dosegel ogromno. Radi bi ti čestitali. Čestitke.« To ni bilo prvič, da je Schumacher prejelo tovrstno nagrado, a časovni okvir tokratne je bil zadetek v polno, saj so njegovi navijači 13. novembra praznovali 20. obletnico osvojitve njegovega prvega naslova svetovnega prvaka Formule 1.

Ko je govora o lovorikah, Ross Brawn je najbolj ustrezen mož, ki lahko pove kaj več o tem, kaj je Schumacherju med njegovo športno potjo uspelo, in s kakšnimi izzivi se sooča sedaj. Čeprav njegov nekdanji moštveni šef ni ravno razsipaval s komentarji, je dejal: »Michael sedaj bori novo bitko – in v njej bo vztrajal na povsem svoj način.« Na podelitvi ni bil prisoten nihče iz Schumacherjeve družine, vsekakor pa so bili presrečni z nagrado. Raje so se odločili ostati tesno ob živi legendi, ki trenutno še vedno okreva po smrtno nevarnih poškodbah glave.

Novico prispeval: Tifosi-Club.si

Foto: MS-F

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish