Michael Schumacher ni več priklenjen na posteljo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2018 .

Medtem ko se bližamo peti obletnici grozljive smučarske nesreče legendarnega Michaela Schumacherja, ki se je zgodila 29. decembra 2013 v francoskih Alpah, iz Britanije znova prihajajo novice o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka. V javnost naj bi pricurljal podatek, da Nemec na svojem domu v Ženevi za oskrbo in fizioterapijo odšteje več kot 55.000eur in da je, čeprav naj ne bi mogel hoditi, pri zavesti.

Nekdanji zvezdnik formule ena po navedbah Sportmaila ne živi v posebnem prizidku, ki bi služil kot medicinska ustanova, kot so sprva poročali mediji, temveč v glavni hiši na svojem posestvu v Ženevi. Dela na prizidku so se začela še pred nesrečo, načrtovan pa je bil za Michaelovega očeta Rolfa, ki bi tam stanoval, kadar bi bil na obisku.

Novice o zdravstvenem stanju, vsaj tiste resnične, so zelo skope. Leta 2016 je na sodišču v Hamburgu Schumacherjev odvetnik Felix Damm potrdil, da Nemec ne more hoditi, odtlej pa so bile uradne informacije iz zanesljivih virov zelo skope.

Nedavno je nadškof Georg Ganswein spregovoril o svojem obisku Schumacherjevih, za katerega je prosil predsednik FIE Jean Todt, Michaelov nekdanji šef in tesen družinski prijatelj. “Najprej sem govoril s Corinno in njeno mamo. Nato pa je terapevt v sobo pripeljal Michaela. Predstavil sem se mu in mu povedal, da sem skrivni oboževalec, ter da sem gledal vse njegove dirke in da sem bil fasciniran nad tem, kako lahko nekdo tak stroj upravlja v vsakem vremenu pri tako visokih hitrostih.

Michaela sem pozdravil in ga prijel za roke. Bile so tople,” je povedal Ganswein.

Todt Schumacherja pogosto obišče, a se strogo drži dogovora o tajnosti glede Michaelovega stanja, a je nedavno priznal, da sta prejšnji mesec skupaj gledala dirko za VN Brazilije.

Schumacherjevi pa se zdaj pripravljajo tudi na Michaelov 50. rojstni dan, katerega bo slavil 3. januarja. Tega bo svetovni prvak najverjetneje slavil za zaprtimi vrati, v krogu družine in najbližjih prijateljev, kmalu pa bodo znani tudi načrti za javno obeležje Michaelovega Abrahama. Do takrat pa njegova predstavnica za javnost, Sabine Kehm vse podpornike Schumija naproša: “Najboljše darilo za Michaela in njegovo družino bo, če se ga bodo ljudje spominjali kot najboljšega dirkača in lomilca rekordov.”

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish