Miami blizu podpisa večletne pogodbe s Formulo 1

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2018 .

Mestna oblast mesta Miami bo prihodnji teden glasovala o tem ali naj mesto podpiše večletno pogodbo s Formulo 1, s katero bi dirkalniki Formule 1 že v naslednji sezoni drveli po ulicah Miamija. Glasovanje bo potekalo v četrtek desetega maja, kjer bodo odločali o tem ali podpisati pogodbo z vodilnimi možmi Formule 1, ki bi veljala od leta 2019 do 2028. Če bo glasovanje uspešno bo uradni podpis pogodbe potekal prvega julija. Predviden datum prve dirke na Floridi naj bi bil v oktobru leta 2019. Liberty Media želi prisotnost Formule 1 v Ameriki še povečati, dirka v Miamiju pa je visoko na njihovi listi želja.
Generalni direktor Formule 1 Sean Bratches je dejal:
“Cenimo to, da si mesto želi gostiti dirko Formule 1 zato že sodelujemo z vodilnim možmi mesta, da to idejo uresničimo. Z več kot pol milijarde gledalcev po vsem svetu je Formula 1 največji dirkaški spektakel na svetu. Miami pa predstavlja enega najbolj ikoničnih in glamurozih mest, kar predstavlja idealno destinacijo za Formulo 1 in njene navijače.”
Sprva je bilo govora, da naj bi prostor v koledarju naredila odstranitev dirke v Bakuju, toda organizatorji dirke v Bakuju so to hitro zanikali. Dirka v Azerbajdžanu ima pogodbo sklenjeno še za dve sezoni, ki se lahko podaljša še za dodatnih pet sezon.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish