Merhi in King pri Marussii

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2015 .

Roberto Merhi bo ta vikend v Avstraliji prvič nastopil na dirki Formule 1, saj so ga pri Marussii potrdili za njihovega dirkača v uvodu v sezono, s čimer se je pridružil Willu Stevensu, potrjenemu februarja.

“Neizmerno se veselim dogodka. Dobil sem veliko odgovornost, a se čutim pripravljen za naslednji korak v moji karieri in želim pokazati, da lahko pomembno prispevam k razvoju moštva,” pravi triindvajsetletnik, ki se lahko pohvali z uspehi v nižjih serijah.

Poleg te oznanitve pa je Marussia imenovala še novega razvojnega dirkača, mesto katerega je pripadlo enaidvajsetletnemu Britancu Jordanu Kingu.

Marussiin šef ekipe John Booth je povedal: “Super je pozdraviti Roberta in Jordana med nami. Ne samo da sta zelo talentirana mlada dirkača z vznemirljivo prihodnostjo pred sabo, ampak imela tudi posebno mesto z Manor Motosport v mladinskih formulah, kar je za nas seveda zelo koristno. Razvoj mladih talentov je pomemben del naše filozofije.

King bo združeval to nalogo s polnim tekmovanjem v seriji GP2. Enaindvajsetletnik se veseli novega izziva z besedami: “Sem nad oblaki, potem ko sem postal razvojni dirkač Marussie. To je razburljiv projekt, poln izjemnih ljudi in z realno možnostjo za uspeh ter hkrati naslednji pomemben korak h končnemu cilju – dirkanju v Formuli 1.”