Meregalli: Smo na pravi poti

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2023 .

Za Yamaho je izjmeno zahtevna sezona 2023, katero so brez zmage zaključili na predzadnjem mestu v seštevku konstruktorjev. Kljub številnim težavam v minuli sezoni pa vodja moštva Massimo Meregalli verjame, da se Yamahi obetajo boljši časi.

Po koncu testnega dne v Valenciji, kjer je Alex Rins prvič preizkusil njihov motocikel je Meregalli z novinarji spregovoril o delu, ki so ga opravili v moštvu.

“Za nami je dolga in naporna sezona, toda torkov test je bil za nas še kako pomemben. Veter nam je precej nagajal, vendar pa smo dobro izkoristili danih 7 ur. S Fabiem smo se večinoma osredotočili na tri stvari. Največji poudarek je bil na aerodinamiki. Kot drugo smo se osredotočili na pogonski sklop za prihodnjo sezono ter novo šasijo. Alex se je na motocikel privadil tako hitro, da je tudi sam preizkusil nov okvir.”

Meregalli je priznal, da en dan ni bil dovolj, da bi lahko preizkusili vse kar so si želeli. Kljub temu pa je bil z videnim zadovoljen, saj so storili korak v pravo smer. Glede na videno verjame, da so na pravi poti k povratku med najboljše.

“En dan je bil premalo, da bi lahko vse pravilno nastavili in preizkusili, saj je bilo tega preveč. Kljub temu je bil to za nas zelo pozitiven dan. Oba dirkača sta opazila napredek, kar pomeni, da smo na pravi poti. Sedaj lahko uživamo na zasluženem zimskem odmoru zadovoljni z delom, ki smo ga opravili. Sedaj bomo vse podatke poslali na Japonsko in v Italijo, kjer bodo Yamahini inženirji trdo garali, da bi bili na testu v Sepangu kar najbolje pripravljeni”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj