Mercedesovo vzmetenje bo prineslo veliko prednost na zadnjih dirkah

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2021 .

Pri Red Bull Racing menijo, da bi moštvo Mercedes na zadnjih dirkah sezone Formule 1 s svojim pametnim vzmetenjem lahko pridobilo veliko prednost.

Nemška ekipa je na svoja dirkalnika namestila zadnje vzmetenje, ki pod obremenitvijo podtlaka zniža zadnji del dirkalnika. S tem zmanjšajo zračni upor in lažje dosežejo višjo končno hitrost, hkrati pa lahko krilca na dirkalniku nastavijo bolj pokončno, za več podtlaka v ovinkih. Mercedesov trik naj bi ekipi prinesel prednost na VN Turčije, teoretično pa naj bi bil v veliko pomoč tudi v Austinu. Lewis Hamilton je moral priznati premoč Maxu Verstappnu, šef ekipe Toto Wolff pa je dejal, da so neravnine in grbine dirkališča COTA “pokvarile” njihov dirkalnik.

Šef moštva Red Bull, Christian Horner meni, da bo na nekaj preostalih letošnjih dirkah Mercedesov trik prišel bolj do izraza. “Vzmetenje bo imelo na nekaterih dirkališčih večji vpliv, kot na drugih,” je povedal. “V Austinu je bil učinek manjši,” kar naj bi bila tudi posledica karakteristik dirkališča, saj je razlika v hitrostih skozi ovinke in hitrostih na ravninah premajhna. “Toda na dirkališču, kot je Jeddah bi bila lahko prednost veliko večja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish