Mercedesova prednost na kvalifikacijah je letos manjša

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2018 .

Sebastian Vettel meni, da imata dirkača moštva Mercedes letos na kvalifikacijah manjšo prednost s posebnim delovanjem pogonskega agregata. Čeprav je Lewis Hamilton na kvalifikacijah za VN Avstralije oba dirkača moštva Ferrari ugnal s takšno navidezno lahkoto, da je Daniel Ricciardo dejal, da bi s takšnim dirkalnikom katerikoli izmed najboljših dirkačev zlahka stal na prvem mestu, pa Vettel, zmagovalec dirke v Albert Parku pravi, da Mercedesov dirkalnik tokrat ni veliko pomagal. “Nič posebnega, nič več, kot lani, morda celo manj,” je povedal. “Motor so zagotovo prestavili v kvalifikacijski način v zadnjem delu, toda ta jim ni prinesel sedmih desetink sekunde. Če pogledate čase kvalifikacij, se lepo vidi, da so bili v prvem delu hitrejši od nas, Lewis je bil hiter tudi v drugem delu in potem v drugem hitrem krogu. Šele v zadnjem poizkusu v Q3 je odpeljal čist krog in mislim, da prednosti ni pridobil na račun delovanja pogonske enote. Ta mu je morda prinesla desetinko, vsekakor pa ne sedmih desetink.”

Ferrarijeva dirkalnika naj bi na ravninah proti Mercedesu na kvalifikacijah pridobivala okrog tri desetinke sekunde, čeprav so se odločili za nastavitve z manj podtlaka.

Vettel je Hamiltona po kvalifikacijah vprašal, zakaj je čakal do zadnjega hitrega kroga, da je pokazal vso hitrost, ta pa mu je odgovoril, da je le čakal, da bo zbrisal nasmešek z njegovega obraza. Nemec se je smejal po zmagi v nedeljo, zato je seveda sledilo vprašanje, če ga je zmaga zaradi izjave Britanca še bolj zadovoljila. “Niti ne,” je odgovoril štirikratn svetovni prvak. “Rekel je, da se je šalil in verjamem mu. Mislim, da se ni treba spuščati na ta nivo. S tem ni nič narobe, dokler gre za šalo in razen lanskih zapletov med nama ni nobenih napetosti.

Čeprav imava različna karakterja, nas vse združuje ista strast zaradi katere smo si enaki. Vsi imamo radi dirkanje in ko smo v dirkalniku, poskušamo biti najboljši. S tem v mislih pa tudi ne vidim razloga, zakaj ne bi mogla biti prijatelja,” je še dodal Vettel.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish