Mercedes želi Vettla in Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2019 .

Toto Wolff se v teh dneh ubada z odločitvijo, kdo bo prihodnjo sezono pri Mercedesu dirkal ob Lewisu Hamiltonu. Vprašanje, ki se porajaja je, ali bo dirkaška zasedba ostala enaka, kot letos in bo Valtteri Bottas obdržal svoje mesto, ali pa bo prišlo do sprememb, in bo Finčev dirkalnik prevzel Esteban Ocon. Toda še večja sprememba bi moštvo Srebrnih puščic lahko doletela leto kasneje, ko se naj bi na seznamu želja znašla Max Verstappen in Sebastian Vettel.

Hamiltonova pogodba poteče ob koncu sezone 2020, kakor tudi Vettlova s Ferrarijem. Nemec pa naj bi bil po mnenju Wolffa, šefa moštva Mercedes, eden izmed ključnih igralcev v Formuli ena še za nekaj sezon. “Štirikratni svetovni prvak ne postaneš zgolj po naključju,” je Wolff povedal v pogovoru za Gazzetto dello Sport. “Sebastian je in bo nosilni steber Ferrarija. Kaj bo storil v sezoni 2021 pa še ne vemo. Po letu 2020 je vse odprto,” je na vprašanje, če je Vettel na seznamu želja Mercedesa, odgovoril Avstrijec.

Med kandidati naj bi bil tudi Max Verstappen, toda Wolff ni želel priliti olja na ogenj: “govorimo o dogodkih, ki so še precej oddaljeni, saj se zdaj borimo za naslov prvaka sezone 2019 in načrtujemo za sezono 2020.” Je pa zanikal možnost, da bi se v F1 z njegovim moštvom vrnil Fernando Alonso: “Ne želimo ponoviti scenarijev, ki so se odvijali, ko sta Alonso in Lewis bila moštvena kolega pri McLarnu.”