Mercedes želi Hamiltonu dati dirkalnik, v katerem bo težko narediti napako

Avtor prispevka: , objavljeno 14. junija 2021 .

V poročilu dirke ekipe Mercedes je Mike Elliott, šef inženirjev, povedal, da želijo pri Mercedesu narediti vse, kar je v njihovi moči, da se to v prihodnje ne bo več zgodilo.

Lewis je vse naredil prav,” pove Elliott. “Dirkalnik je pripeljal na štartno mesto, izklopil različne gumbe in nastavitve, ki jih je moral in prižgal tiste, ki jih je moral vklopiti. Vse je bilo pripravljeno za pravilen začetek dirke.” Ob ponovnem štartu se je sprva zdelo, da je vse dobro. “Fantastično je začel in se postavil ob bok Sergiu Perezu.” Toda med zavijanjem v prvi zavoj je pritisnil famozni “čarobni” gumb.

Pri Mercedesu bodo storili vse, da bodo Hamiltonu dali dirkalnik, s katerim je težje delati napake, čeprav po besedah Tota Wolffa Lewis napak ne dela – Foto: HB Press

Na žalost ni čutil, da je to storil, zato se tudi ni zavedal, da bo imel težave. Na mestu, kjer je zaviral, se je zavorno ravnovesje premaknilo naprej, tako da je je bila vsa obremenitev na prednjih kolesih, ki so blokirala. Od takrat naprej ni mogel storiti nič drugega, kot da je zapeljal naravnost,” tako Elliott, ki pravi, da se je o tem primeru pogovoril s Hamiltonom. “Vem, da se Lewis zaradi tega počuti nekoliko krivega, toda v resnici je Lewis naredil tako malo napak in to je tisto, kar ga v resnici ločuje od ostalih dirkačev.

V ekipi Mercedes že obstajajo načrti za naslednjo dirko VN Francije, da bi našli ustrezno rešitev. “Naša dolžnost je, da mu poskušamo dati dirkalnik, kjer bo težje delal napake. Pri tem moramo narediti svoj del in videti, kako lahko to izboljšamo in to je tudi nekaj, kar bomo opravili za naslednjo dirko,” še zaključi Elliott.                       

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish