Mercedes zahteva ponoven pregled obrambe Verstappna proti Hamiltonu

Avtor prispevka: , objavljeno 16. novembra 2021 .

Moštvo Mercedes je vložilo zahtevek za ponoven pregled incidenta, v katerem je Max Verstappen pri obrambi pred napadom Lewisa Hamiltona v 48. krogu dirke F1 v Sao Paulu, zapeljal s steze, ob tem pa z nje stisnil tudi Hamiltona.

Komisarji Nizozemca niso kaznovali, incidenta pa niti niso preučili, kar je po mnenju šefa moštva Mercedes, Tota Wolffa, bilo smešno. Po dirki se je izkazalo, da komisarji pri odločitvi na razpolago niso imeli vseh zornih kotov, kot je na primer posnetek z dirkalnika Verstappna, direktor dirk Michael Masi pa je kasneje dejal, da bi bili ravno ti posnetki lahko dokaz, ki bi pretehtal v drugačno odločitev.

FIA je kasneje od lastnika komercialnih pravic zahtevala vse posnetke, vključno s 360 stopinjskim videom, ter t.i. onboard posnetkom z dirkalnika Verstappna, danes pa so pri Mercedesu napovedali, da zaradi novih dokazov vlagajo zahtevek za ponoven pregled incidenta.

Je na tem posnetku dokaz, ki bi lahko Maxa Verstappna stal drugega mesta na VN Sao Paula?

Če se FIA odloči ponovno “odpreti” primer, bi bil lahko Verstappen kaznovan s pribitkom petih sekund h končnemu času, s tem pa bi Nizozemec na končnem vrstnem redu dirke zdrsnil z drugega, na tretje, za Valtterija Bottasa.

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish