Mercedes: Za poraz so krive gume

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2018 .

Srebrne puščice v letošnji sezoni, vsaj za zdaj, ne letijo tako usvereno, kot smo bili vajeni. Na kvalifikacijah za VN Kitajske sta dirkača Ferrarija, Sebastian Vettel in Kimi Raikkonen, brez večjega odpora Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa, “zaklenila” prvo štartno vrsto.

Šef moštva Mercedes, Toto wolff je dejal, da ni šlo za težave z dirkalnikom, temveč je slabša forma posledica slabega sodelovanja z gumami. “Težko je,” je povedal. “Manjka nam oprijema in optimalno okno delovanja gum je majhno. Gume se lahko hitro pregrejejo, ali pa so premalo ogrete. Tako je bilo tudi v Bahrajnu in mislim, da se je to zgodilo tudi tokrat. Mislim, da težava izvira iz gum.”

wolff pa je priznal, da bodo morali pri Mercedesu ugotoviti, zakaj je Ferrari v Šanghaju tako močan: “Cel dan so bili hitri, že dopoldan. Njihova forma na kvalifikacijah pa nam je dala misliti.”

Pri Mercedesu pa upajo, da jim bo jutri vreme pomagalo iz gum izvleči več hitrosti. “Jutri naj bi bilo topleje in upam, da smo izbrali prave nastavitve, da bomo na dirki hitrejši od Ferrarijev,” pravi Wolff.

Bottas, ki je na kvalifikacijah ugnal moštvenega kolega Hamiltona, je dejal, da se očitno ponavljajo težave, ki s katerimi so se pri Mercedesu ubadali že lani. “Na prejšnji dirki smo videli, da nam bolj ustrezajo trše gume in v tem pogledu se moramo še izboljšati. Ferrari je na tem področju boljši.” Finec pa je priznal, da za razliko niso krive zgolj gume. “Krog bi težko odpeljal še hitreje. Morda bi lahko malce bolje pripravil gume, toda s tem ne bi pridobil pol sekunde. Ferrarijeva dirkalnika sta hitra, kar se vidi v dolgih zavojih 1 in 2, kjer so precej boljši od nas. Ker pa letos na ravninah ni več velike razlike, lahko prednost iz ovnikov obdržijo do konca kroga, zato nas zagotovo čaka nekaj dela. Jutri je nov dan. Dirka bo dolga in kot smo videli prejšnji konec tedna bo obračun tesen. Upam, da nam jutri uspe nadoknaditi, kar smo danes izgubili,” je še dodal Bottas, ki bo dirko začel s tretjega mesta.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish