Mercedes z novim motorjem daleč spredaj

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2015 .

Lewis Hamilton je tudi na drugem prostem treningu postavil najhitrejši čas, prav tako je bil v drugo drugi najhitrejši njegov moštveni kolega Nico Rosberg. Mercedes je v Monzo pripeljal močno posodobljen pogonski agregat, za katerega so porabili prav vse razvojne žetone, rezultat pa je bil viden, saj sta dirkača nemškega moštva konkurente pustila daleč zadaj.

Hamilton je na mehki gumi zabeležil krog 1:24.279, s katerim je bil za 0,021 sekunde hitrejši od Rosberga. Sebastian Vettel je s Ferrarijem popoldanski trening končal več kot sedem desetink sekunde za Hamiltonom, med Ferrarijeva dirkača, ki sta petkova treninga izkoristila za številne primerjave delov, pa sta se na obeh treningih vrinila dirkača moštva Force India. Dirkača indijske ekipe sta zabeležila najvišje končne hitrosti treningov. Perez je na merilnem mestu vozil s 356,8 km/h.

Zadnja mesta v prvi deseterici so si razdelili dirkači moštev Lotus in Williams, ostalih dveh ekip z Mercedesovimi motorji. Ti bodo za razliko od tovarniške ekipe morali na tej dirki uporabljati zastarelo različico pogonskega agregata.

Foto: Mercedes