Mercedes z moštvenimi ukazi zaščitil “posrečeno” dvojno zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 22. julija 2018 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je pojasnil, da so se odločili Valtteriju Bottasu naročiti, naj ne napada Lewisa Hamiltona, saj niso želeli tvegati izgube posrečene zmage po odstopu Sebastiana Vettla. “Kot prvo, tu naš dirkalnik ni bil najhitrejši in na naslednjih dirkah se moramo izboljšati, saj je to zelo pomembno,” je povedal. “V tistem trenutku je še vedno deževalo in boj je bil zelo napet. Glede na to, kakšno smolo smo imeli v zadnjih dirkah, smo tvegali veliko, zato smo želeli ostati mirni.”

Wolff je priznal, da je njegovo moštvo po smoli na zadnji dirki in po dvojnem odstopu v Avstriji, v Nemčiji končno imelo srečo na svoji strani. “Vsa smola se je zdaj poplačala z veliko srečo in to me veseli,” je dodal.

Bottas je bil sicer razočaran, ker je ostal brez lepe priložnosti za prvo letošnjo zmago, a je sprejel odločitev moštva. “Po umiku varnostnega avtomobila sva se z Lewisom kakšen krog malce borila. Ni mi ga uspelo prehiteti, potem pa so mi rekli, da želijo zmanjšati tveganje, kar povsem razumem,” je po dirki povedal Finec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish