Mercedes W15 znova poskakuje

Avtor prispevka: , objavljeno 28. februarja 2024 .

Mercedesov dirkalnik za sezono 2024, W15, je na testiranjih po nekaterih informacijah dajal vzpodbudne rezultate, a kot kaže se Srebrna puščica sooča s staro težavo.

Čeprav naj bi bil W15 boljši od svojih predhodnikov W14 in W13, saj naj bi bil bolje vozen, pa je George Russell pred prvimi letošnjimi prostimi treningih, ki so v Bahrajnu tokrat sporedu v četrtek, razkril, da letošnji dirkalnik nosi nekaj lastnosti prejšnjih dirkalnikov.

“W15 je popolnoma drug dirkalnik in to do te mere, da bomo morali letos pozabiti na vse, kar smo se v smislu nastavitev naučili lani,” je povedal. “Daje občutek pravega dirkalnika, toda odpraviti bomo morali poskakovanje, ki se je pojavilo na testiranjih. Dirkalnika iz 2022 in 2023 sta si bila na las podobna, letošnji pa je popolnoma druga zver, katero poskušamo pripeljati do njegovih mej.”

Poskakovanje dirkalnika se letos ne pojavlja na ravninah, kot v preteklosti, temveč na zaviranjih, Russell pa pravi, da bodo pojav med dirkaškim vikendom v Bahrajnu ublažili.

Britanec pa je kot glavno slabost dirkalnika vendarle izpostavil pomanjkanje podtlaka, oziroma oprijema na splošno, čeprav je po njegovem občutku dirkalnik prijeten za vožnjo.

Da ekipo Mercedes čaka še nekaj dela se strinja tudi Lewis Hamilton, ki pravi, da W15 ponuja boljšo podlago za nadaljnji razvoj.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj