Mercedes upa na milo kazen

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2013 .

 

Pri Mercedesu so prepričani, da si zaslužijo zgolj ukor, ker so testirali z letošnjim dirkalnikom, ali pa, v najhujšem primeru, prepoved nastopa na testiranju mladih dirkačev, če mednarodno sodišče ugotovi, da so kršili pravila.

Zagovornik Mercedesa, Paul Harris je v zaključnem govoru še naprej trdil, da njegovo moštvo ni kršilo pravil. Očitno pa se nemško moštvo zaveda, da so v globoki godlji, zato je Harris sodišču položil na srce, da je ekipa ravnala “v dobri veri”.

“Zelo smo pazili, da ne bi kršili 22. člena,” je trdil. “Poklicali smo Charlija Whitinga, za katerega menimo, da ga je treba v takšnih primerih poklicati. Z njim smo govorili dvakrat, vključno s šefom ekipe. Menili smo tudi, da bi bilo dobro, če se Charlie o zadevi pozanima še na pravnem oddelku in potrdil nam je kar smo mislili ter upali. Absolutno ne bi nadaljevali, če se Whiting ne bi strinjal s tem.

Če se motimo, potem se opravičujemo Fii in ostalim ekipam, če smo kršili 22. člen športnega pravilnika. Naš namen ni bil kršiti ta člen. Ravnali smo v dobri veri. Če nas bo doletela kazen, je to treba upoštevati in mora biti majhna. Takšen bi bil ukor.”

Med sezono je dovoljeno le testiranje mladih dirkačev. To se bo odvijalo v Silverstonu prihodnji mesec, zato je Harris mnenja, da bi v najhujšem primeru njegova ekipa morala biti izključena iz dela ali pa iz celotnega testiranja, če želi sodišče zagotoviti, da Mercedes ni pridobil prednosti. “Gre za tridnevno testiranje in gre za testiranje z dirkalnikom, kjer ima moštvo popoln nadzor nad dogajanjem. Ekipa tam vedo vse o gumah in dirkalnikih. Če smo v teh vodah, potem nas mednarodno sodišče lahko izključi iz dogodkov pod okriljem Fie, torej tudi s testiranja mladih dirkačev.”