Mercedes trdi, da je Verstappen poškodoval Hamiltonovo krilce

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2021 .

Helmut Marko je po zaslišanju Maxa Verstappna izdal, da tekmeci v moštvu Mercedes trdijo, da zadnje krilce Lewisa Hamiltona ni prestalo tehničnega pregleda, ker ga je pred tem z roko poškodoval Nizozemec med nedovoljenim pregledom v parc fermeju.

Hamilton in predstavnik moštva Mercedes so morali po kvalifikacijah na zaslišanje h komisarjem, saj so tehnični delegati FIA ob tehničnem pregledu dirkalnika ugotovili, da se Hamiltonovo DRS krilce odpira več, kot je dovoljeno. Razprava je bila včeraj zvečer prekinjena in se je nadaljevala danes zjutraj, bojda zaradi pričakovanja dodatnih dokazov, ki vključujejo video posnetke z dirkalnikov.

Na jutranje zaslišanje sta bila znova povabljena tudi oba dirkača. Hamilton zaradi krilca, Verstappen pa zaradi tega, ker se je dotaknil Hamiltonovega dirkalnika, kar ni v skladu s pravili o parc fermeju. Nizozemec se je, kot je razvidno s posnetka enega izmed gledalcev na tribunah, dotaknil prav zadnjega krilca, ni pa vidno, ali se je krilce zares pri tem poškodovalo. To naj bi komisarji ugotovili ob pregledu posnetkov.

“Neverjetno je, da Mercedes zdaj trdi, da je Max Hamiltonovo krilce poškodoval s svojimi prsti,” je za F1-Insider povedal Marko.

Na socialnih omrežjih so številni strokovnjaki in bivši dirkači zavrnili možnost, da bi do poškodbe prišlo zaradi dotika z roko. “Krilca so zasnovana tako, da prenesejo obremenitve več sto kilogramov, brez da bi se zlomile,” je na twitterju zapisal nekdanji dirkač in komentator F1, Karun Chandok, ki je še dodal: “Ne glede na to kako močan je Max, dvomim, da bi lahko z golimi rokami zvil krilce.”

Po novici o nepravilnosti Mercdesovega krilca, so se kmalu pojavili posnetki Verstappnovega dirkalnika, kjer je razvidno nenavadno obnašanje zadnjega krilca na Maxovem dirkalniku, toda FIA je pregledala dirkalnik in ni ugotovila nepravilnosti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish