Mercedes ta trenutek ni ekipa

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2014 .

Mark Webber, nekdanji dirkač formule ena meni, da je moštvo Mercedes zaradi dvoboja njihovih dirkačev, razdeljeno. Mercedes v skupnem seštevku krepko vodi pred Red Bullom, najbližjim zasledovalcem in sicer za več kot 150 točk. Podobno je tudi v boju za vozniški naslov, kjer sta Mercedesova dirkača takorekoč brez konkurence. Prav to, da sta eden drugemu edina tekmeca za naslov, pa botruje vse slabšim odnosm med njima.

“Pri Mercedesu se v tem trenutku nahajajo v težkem položaju, saj med dirkačema ne vlada najboljše razpoloženje,” je povedal Webber. “To bo še zanimivo, ne le do konca letošnje sezone, temveč tudi v bodoče, če bosta še lahko dirkala v isti ekipi. Poraja se vprašanje, ali lahko oba ostaneta v tem moštvu tudi v prihodnji sezoni?

Težava v tem je, da bo tako načete odnose težko pokrpati. Kdo se bo s tem ubadal? Ljudje, ki Nikiju Laudi in Totu Wolffu izplačujejo plačo? Kaj naj storita, če ju pa dirkača ne upoštevata? Naj ju pošljeta k svojim šefom, da jim oni razložijo, da svoja dirkača plačujejo zato, da svoje delo opravita kot ekipa.

Mercedes zdaj ni ekipa. Na vzven izgleda, da dirkača počneta, kar hočeta,” je situacijo v nemški ekipi ocenil Webber, ki meni, da bi se rivalstvo med Nicom Rosbergom in Lewisom Hamiltonom tekom letošnje sezone lahko še povečalo.

“Verjemite mi, ne glede na vse pogovore, ko bosta z dirkalnikom zapeljala na stezo, bosta razmišljala le eden o drugem. Resnično sta osredotočena le na to, da premagata drug drugega, to pa je posledica tako dominantnega dirkalnika. Zavedata se, da je konstruktorsko prvenstvo njihovo, tako da ostane le še dirkaški naslov,” meni Webber.

Foto: Red Bull