Mercedes spet “zafrknil” Rosberga

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2015 .

Nemški Auto Motor und Sport poroča, da Lewis Hamilton v Avstraliji v primerjavi z moštvenim kolegom Nicom Rosbergom vendarle ni bil tako premočan, saj so pri Mercedesu po pregledu dirkalnikov in podatkov po dirki ugotovili, da so se ušteli pri količini goriva v Rosbergovem dirkalniku.

Rosberg je med dirko, ko je lovil Hamiltona v boju za zmago, iz garaž dobil navodila, da mora voziti počasneje in varčevati z gorivom, toda pregled po dirki je pokazal, da je bilo v rezervoarju njegovega dirkalnika precej več goriva, kot so mislili inženirji.

Ta napaka je še ena v vrsti površnosti na Rosbergovi strani garaž v taboru Srebrnih Puščic. Nemec je moral naprimer lani v Singapurju odstopiti zaradi okvare električne napeljave, ki jo je povzročilo nenavadno “onesnaženje” napeljave v volanskem drogu z neimenovanim čistilnim sredstvom, ki je z električnih vodnikov stopilo izolacijo in povzročilo kratek stik.

Šef Mercedesa, Toto Wolff je priznal, da je Nemec v Avstraliji tako “ostal brez orožja” za boj s Hamiltonom, saj je moral varčevati z gorivom. Izračun količine preostalega goriva bi moral biti za vrhunske inženirje v formuli ena mala malica.

0 0 glas
Oceni komentar
16 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje