Mercedes si ne more privoščiti takšnih izgub – Hamilton

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2018 .

Lewis Hamilton je po začetku dirke sicer prehitel moštvenega kolega Valtterija Bottasa, ki je stal na najboljšem štartnem položaju, a med virtualnim varnostnim avtomobilom pri Mercedesu niso reagirali na postanke tekmecev, kar se je izkazalo za napako. Aktualni svetovni prvak je moral na menjavo gum, na stezo pa se je vrnil šele na četrto mesto, s katerega je kasneje tudi odstopil zaradi izgube tlaka v dovodu goriva. Le nekaj krogov prej je odstopil tudi Bottas, katerega je izdala hidravlika, Mercedes pa je tako zabeležil prvi dvojni odstop po VN Španije 2016.

“Ne bom lagal, na vseh področjih se bomo morali izboljšati,” je povedal Hamilton. “Dirkalnik je bil odličen, bili smo najhitrejši. toda potem sta sledili dve okvari, kar je zelo nenavadno. Ne moremo si privoščiti, da tako mečemo stran točke,” je dodal Britanec, ki je v Avstrijo prišel s 14 točkami prednosti pred Sebastianom Vettlom in kateremu je vse do odstopa kazalo, da bo to prednost še precej povečal. Toda karte so se premešale in zdaj Nemec vodi s točko prednosti pred Hamiltonom. “Grozen dan. Vsi v moštvu bomo čutili bolečino, toda v preteklih letih smo imeli zelo zanesljiv dirkalnik. Kakor boleče že je, smo profesionalci, ki moramo sprejeti tako dobre, kot tudi slabe stvari. To je daleč najslabši konec tedna po zelo, zelo dolgem času, toda povsem zaupam moštvu.”

Hamilton je še dodal, da bo njegov dirkalnik na naslednji dirki v Silverstonu, ki bo prihodnji konec tedna, moral biti hiter, saj bo imel tam priložnost nadoknaditi točke, ki jih je izgubil v Avstriji. Težave z zanesljivostjo pa ga ne skrbijo. “Nič ne moremo storiti glede tega. Lahko gremo le naprej. Komaj čakam, da dirkalnik pregledamo in odkrijemo težavo. Vem, da bodo mehaniki dali vse od sebe, da napako popravijo, ter da bodo poskrbeli, da se ne ponovi več.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish