Mercedes se ne bo pritožil na odločitev komisarjev

Avtor prispevka: , objavljeno 12. julija 2016 .

Ekipa Mercedesa je včeraj objavila, da se ne bo pritožila na nedeljsko odločitev komisarjev, ki so po dirki kaznovali Nica Rosberga z odvzemom 10 sekund zaradi pogovorov, ki so jih komisarji ocenili kot nedovoljeno pomoč. Z novimi pravili se namreč ekipe ne smejo več pogovarjati z dirkači in jim s predlaganimi nastavitvami pomagati pri zaznanih težavah z dirkalnikom.

Na nedeljski tekmi je namreč ekipa Rosberga seznanila z tehničnimi težavami in svetovala glede nastavitev. Ekipa Mercedesa je sprejela odločitev in obrazložitev komisarjev, ki so Rosberga naknadno kaznovali, Rosberg pa je moral drugo mesto predati vozniku Red Bulla Maxu Verstappenu.

»Komisarjem dirke smo predstavili, da smo zaznali napako pri delovanju menjalnika, kar bi lahko povzročilo tudi izpad. Tako smo, v okviru dovoljenih pogovorov preko radijske  zveze, Nica obvestili kako naj nastavi in uporablja menjalnik. Nasvet glede uporabe se je smatral kot prekršek in zato je tudi sledila kazen z odvzemom desetih sekund,« so bili uradni pri Mercedesu.

Seveda pa so v ekipi Mercedesa zelo nezadovoljni z letos vpeljanim pravilom in so ga že večkrat kritizirali. »V naslednjih tednih bomo sprožili ustrezne postopke o ponovnem pregledu teh pravil in njihovi delni sprostitvi,« so še naznanili pri ekipi Mercedesa.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish