Mercedes se bo posvetil štartnim postopkom

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2016 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff je dejal, da bodo pri Mercedesu poskušali izboljšati štartne postopke, potem ko je Lewis Hamilton na začetku dirke za VN Italije zamočil in padel na šesto mesto.

Britanec je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, potem ko je bil v soboto kar pol sekunde hitrejši od drugouvrščenega moštvenega kolega Nica Rosberga. Rosberg je zatem zlahka prevzel vodstvo na dirki, katerega ni več izpustil iz rok in v cilj pripeljal kot zmagovalec. Hamilton pa se je prebil nazaj do drugega mesta.

“Letos so se spremenila pravila, tako da so speljevanja bolj odvisna od dirkača in manj predvidljiva, zdaj pa se kažejo posledice,” je dejal Wolff. “Ko dirko začneš s prve vrste, dobri štarti niso opazni toliko, kot slabi, zato moramo paziti, da ne sklepamo prehitro glede vzrokov za ponesrečen štart. Lewis je po radijski zvezi dejal, da je bila to njegova napaka, čeprav je vsem dogovorjenim postopkom sledil dosledno. Speljevanje je precej zakomplicirano in v igri je veliko dejavnikov. Ne moremo pa kazati s prstom in iskati krivca. Skupaj bomo sedli za mizo in preučili vse podatke, ter se poskušali izboljšati, da se kaj podobnega ne zgodi več.”