Mercedes: Sahir ni boj Bottasa in Russella za sedež v 2022

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Pri Mercedesu so zanikali teorije, da dirko za VN Sahirja jemljejo kot boj za dirkaški sedež v sezoni 2022. George Russell, sicer član Mercedesovega programa mladih dirkačev, bo ta konec tedna nadomeščal Lewisa Hamiltona ob Valtteriju Bottasu, ki za 2022 še nima sklenjene pogodbe.

Mercedes se ni odločil v dirkalnik namesto Hamiltona posesti svojega rezervnega dirkača Stoffella Vandoorna, temveč Russella, ki sicer dirka za moštvo Williams, to pa je zanetilo številne teorije, med katerimi je tudi ta, da Hamilton z Mercedesom ne bo podpisal nove pogodbe in bo Russell prevzel njegovo mesto v ekipi v prihodnji sezoni. Druga teorija pa pravi, da je Russell dobil priložnost, da se pomeri z Bottasom, “zmagovalec” dvoboja pa naj bi dobil dirkaški sedež v sezoni 2022.

Toda šef moštva, Toto Wolff, je zanikal to možnost, saj ena, oziroma dve dirki, če se Hamilton ne bo vrnil niti v Abu Dabiju čez teden dni, ne bi bila primerna primerjava. “Slišal sem to govorico, vendar ne moremo reči, da gre za obračun za sedež, ker govorimo o eni ali dveh dirkah,” je povedal. “V tem času ne bi dobili pravih podatkov. Če bo Georgu šlo dobro, bo to znak, da bo nekega dne pristal v dobrem dirkalniku, ter se boril za zmage in naslove prvaka. Toda do tega je še daleč in tega se zaveda tudi sam. Od njega se pričakuje le, da se izkaže in vozi brez napak.

Obračun ne obstaja, saj verjamemo v Valtterija,” je še dodal Wolff, ki verjame, da je Finec tudi dovolj psihično močan, da se ne bo zlomil, če ga Russell, ki je bil najhitrejši dirkač Mercedesa na prvih dveh treningih, premaga tudi na dirki. “Valtteri ni nikdar potreboval nikogar, da bi mu povrnil samozavest. Ve, kakšno je njegovo mesto v moštvu in ve, da eden drugega podpiramo. George je nadarjen mladi dirkač. Je eden izmed dirkačev, od katerih se pričakuje največ, zato se od njega tudi pričakuje, da bo hiter. Moštvo že pozna, dirkamo pa na 50-sekundni stezi, kjer moraš biti na pravem mestu v pravem trenutku, s pravimi motornimi mapami. Vsi pričakujemo, da bo George blizu Valtteriju.”

Je pa Wolff vseeno priznal, da četudi dirki ne bosta odločili o dirkaški zasedbi v sezoni 2022, bodo pri Mercedesu lahko bolje videli, česa je sposoben 22-letni Britanec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish